Να παρέμβει τώρα ο Εισαγγελέας : Τοπικό blog του Λουτρακίου παραβιάζει τον Εκλογικό Νόμο!

Κάποιοι “φωστήρες” του διαδικτύου σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα για να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές σχέσεις τους με υποψήφιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εκτελέσουν “συμβόλαια” εξόντωσης των πολιτικών “αντιπάλων” τους. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι ένα τοπικό blog του Λουτρακίου που στήθηκε ειδικά για να διαφημίσει συγκεκριμένο συνδυασμό και να επιστρατεύσει κάθε λογής “πονηριά” για να πλήξει τους άλλους συνυποψηφίους.

Το νέο τέχνασμα του ανώνυμου blogger είναι να δημοσιεύει fake news κατά του νυν Δημάρχου μάλιστα με ημερομηνία Κυριακή 2 Ιουνίου και δήθεν ώρες μετά το “κλείσιμο” των καλπών.

Δηλαδή αναρτά συκοφαντικά άρθρα μεταχρονολογημένα για να “ξεγελάσει” τις Αρχές παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 5 παρ. 4 του Ν. 3870/2010 που ορίζει -μεταξύ άλλων- ότι: “Κατά την ημέρα διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, καθώς και την παραμονή αυτής, απαγορεύεται οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα”.

Ένα αδιάψευστο στοιχείο για το πώς «αντιλαμβάνονται» οι ιθύνοντες του εν λόγω blog την δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης μια μέρα πριν τις Δημοτικές Εκλογές. Για λόγους σεβασμού του Εκλογικού Νόμου δεν δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του άρθρου κατά του νυν Δημάρχου -καθώς και άλλα υπέρ άλλου υποψηφίου- με ψευδή μεταχρονολογημένη ημερομηνία.

Αν δηλαδή κάποιος χρήστης του διαδικτύου επισκεφτεί σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 το συγκεκριμένο blog θα διαπιστώσει ότι με άρθρα που φέρουν ψευδή ημερομηνία Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (υποτίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας) επιτίθενται με περίσσια μανία κατά του νυν Δημάρχου ενώ άλλα υπερασπίζονται συγκεκριμένη υποψήφια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα αδιάψευστα πειστήρια, το εν λόγω blog παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία και επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για την εφαρμογή του Νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.