Μείωση 0,6% στα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα το β’ τρίμηνο 2017

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν καταγράφηκε μείωση 0,6% στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα το β’ τρίμηνο 2017 (49,2%) σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα (49,8%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε από 47,2% τον Ιούνιο του 2016 σε 46,9% τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν ελαφρά άνοδο, από 50,5% τον Ιούνιο του 2016 σε 50,6% τον Ιούνιο του 2017.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η μείωση των κόκκινων δανείων παραμένει το κύριο συστατικό τη πολιτικής που υιοθετήθηκε στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας.
Όπως τονίζεται, η μικρή αύξηση στο ποσοστό τους μπορεί να συνδεθεί με την καθυστερημένη εφαρμογή των όρων του προγράμματος, καθώς και με τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.