Μειώνεται η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων των Σκοπίων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η τηλεόραση “Telma” των Σκοπίων, διαπιστώνεται ότι οι εκλογές της Κυριακής θα είναι οι πρώτες αβέβαιες, ως προς το αποτέλεσμα τους, στη χώρα. Η δημοσκόπηση που έγινε με παραγγελία της αναφερόμενης τηλεόρασης σε δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στα Σκόπια, έδειξε ότι το δεξιό κόμμα -VMRO-DPMNE έχει την υποστήριξη του 23,7 τοις εκατό των ψηφοφόρων, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό- SDSM καταλαμβάνει το 18,9 τοις εκατό της προτίμησης των πολιτών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 6ης και 20ης Νοεμβρίου και αναφέρεται σε ένα δείγμα 1.000 ατόμων που ρωτήθηκαν προσωπικά. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων σλαβικών πολιτικών κομμάτων του VMRO-DPMNE και SDSM ήταν 4,8 μονάδες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Η διαφορά είναι σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με τις εκλογές του 2014. Πολύ σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ( 33%). Στα αλβανικά πολιτικά κόμματα επικρατεί το DUI, που είχε κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE. Η διαφορά του, από το άλλο αλβανικό κόμμα το DPA είναι κατά 2,29 %.

Από ότι διαφαίνεται ένα ποσοστό 6,2 % των Αλβανών ψηφοφόρων θα ψηφίσει υπέρ του DUI και ένα ποσοστό 3,3% θα ψηφίσει DPA, ενώ ένα ποσοστό 1,2% θα ψηφίσει το κόμμα Besa. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 6,3% ενδέχεται να ψηφίσει υπέρ του σλαβικού SDSM, που υπόσχεται να επισημοποιήσει την αλβανική γλώσσα στο σλαβικό κρατίδιο. Επίσης, ένα ποσοστό των ερωτηθέντων που ανέρχεται σε ποσοστό 4,3% έχει προτίμηση στα μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που μεταφράζει το echedoros-a.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.