Μετατρέπουν σε τζαμί ένα ιστορικό Βυζαντινό Ναό στην Αττάλεια [Φωτο]

Βυζαντινός ναός στα ερείπια της αρχαίας Σιμένας στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας θα “αποκατασταθεί” αλλά παράλληλα θα μετατραπεί σε τζαμί από τις τουρκικές αρχές. Με το έργο που εκπόνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση της Αττάλειας η αποκατάσταση θα κοστίσει 483.000 τουρκικές λίρες.

Η κατασκευή του τζαμιού στην προστατευόμενη περιοχή που εγκρίθηκε από το συμβούλιο συντήρησης προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα που πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο γίνονται στο πλαίσιο της “ανασυγκρότησης” που σημαίνει ανακατασκευή και όχι μετατροπή ενός χριστιανικού ναού σε τζαμί. Η περιοχή που περιείχε τα ερείπια του τείχους χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο και καταγράφηκε από την τουρκική αρχαιολογική υπηρεσία το 1989 ως “οικοδομική δομή”. Σε μελέτες που έγιναν για τις κατασκευές, διαπιστώθηκε ότι η περιοχή όπου βρισκόταν τα τείχη χρησιμοποιήθηκε ως ναός και εκκλησία σε ρωμαϊκές και βυζαντινές περιόδους και ως τζαμί στην οθωμανική περίοδο. Ωστόσο, η ιστορική δομή καταστράφηκε με την πάροδο του χρόνου και παρέμειναν μόνο οι τοίχοι της.

 

Πηγή:odatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.