Μετά από 3 χρόνια δίνουν τα λεφτά από τον Έρανο για την Μυρτώ!

Η “Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας” (Βοστώνη) αποφάσισε σε γενική Συνέλευση στις 16 Νοεμβρίου 2016 να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα (80.301 δολάρια) του έρανου για την Μυρτώ, στη μητέρα της στην Ελλάδα, για τις πιεστικές ανάγκες της κακοποιημένης κοπέλας από τον Πακιστανό-τέρας. Η απόφαση, κατά πλειοψηφία, πάρθηκε μετά την προειδοποίηση από νομική εταιρία στην Οργάνωση, ότι αν δεν το πράξει ”θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου”. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός -σύμφωνα με το kalami.net- γιατί αρνούνταν πεισματικά τόσο καιρό (κοντά τρία χρόνια) να δώσουν τα χρήματα του έρανου, χρήματα της Ομογένειας, στην δικαιούχο και έπρεπε να προειδοποιηθούν με λήψη νομικών μέτρων για να το πράξουν. H προθεσμία γιά νομικές συνέπειες -κατάθεση αγωγής- έληγε αρχές Δεκεμβρίου 2016 (statute of limitation) και από ότι είχε αποδειχτεί, η Οργάνωση επιθυμούσε, με την ”ύποπτη απραξία”, να την περάσει, οπότε θα έκανε μετά ότι ήθελε με τα χρήματα, μη φοβούμενη νομικές συνέπειες.
Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, μετά από δημοσίευμα-καταγγελία της ”θυγατρικής” έκδοσης του ”ΚΑΛΑΜΙ”, της ηλεκτρονικής εφημερίδας ”Πρωϊνή”, στις 2 Ιανουαρίου 2014. Η Ομοσπονδία, είχε αποφασίσει πριν δύο χρόνια ”να δοθούν τα χρήματα σε ίδρυμα του τοπικού μητροπολίτη αν πεθάνει η Μυρτώ” ή αν δεν υπήρχαν ιατρικά-νοσηλευτικά έξοδα. Και μέχρι να λάβουν πριν λίγους μήνες το αίτημα-προειδοποίηση δικηγορικής εταιρίας, ”έκαναν το κορόιδο”.
Οι ”μόνιμοι (ψευτο)ηγέτες” της τυπικά μόνο υπάρχουσας Ομοσπονδίας Βοστώνης, διέσυραν την Ομογένεια ΗΠΑ με την υπόθεση του έρανου γιά την Μυρτώ, με την σύμπραξη της ημερήσιας εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυκας” Αστόριας Νέας Υόρκης, η οποία διαχρονικά καλύπτει τις ανομίες τους. Και το θλιβερό είναι ότι ακόμα εξακολουθούν, χωρίς να διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας, να ανακατεύονται στην Οργάνωση, αντί να την απαλλάξουν -μαζί και την Ομογένεια Βοστώνης- από την ενοχλητική, τυχοδιωκτική, ζημιογόνα παρουσία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.