Μάχιμοι & δραστήριοι Πατούλης-Δαραβίγκας έστησαν νέους σηματοδότες στο Κολωνάκι [Φωτο]

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα και της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιάννης Δαραβίγκας έχει γράψει τη δική του ιστορία επί δεκαετίες στο Κολωνάκι, τη συνοικία – μύθο η οποία είναι συνυφασμένη με το σύγχρονο Αθηναϊκό πολιτισμό μας.

Ο Γιάννης Δαραβίγκας και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης είναι λάτρεις της αρχοντικής γειτονιάς που γνωρίζουμε σήμερα με τα πανέμορφα νεοκλασικά, αρτ ντεκό και μοντερνιστικά κτίρια. Πρόσφατα μετά από πολυετή προσωπικό αγώνα του Γιάννη Δαραβίγκα και τη συνδρομή του πάντα δραστήριου Γιώργου Πατούλη εκσυγχρονίστηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες περιμετρικά στην πλατεία Κολωνακίου και κατά μήκος της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ.


Η καθολική αντικατάσταση της σηματοδότησης πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής και εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αναβάθμισης φωτεινών σηματοδοτών το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια_Αττικής με 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι σηματοδότες στην περιοχή δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και δεκαετίες!
Οι νέοι σηματοδότες LED που αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους φωτεινούς σηματοδότες με λαμπτήρες πυράκτωσης, έχουν πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος και πληρούν το σύνολο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω εργασίες, έγινε και μεταφορά της διάβασης πεζών που βρισκόταν στο ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου. Η διάβαση μεταφέρθηκε στο ύψος του πεζόδρομου της οδού Τσακάλωφ προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.