Η κυβέρνηση δέχθηκε την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση ΕΣΡ

Έστω και την ύστατη στιγμή βρέθηκε συναίνεση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η διάσκεψη των προέδρων που σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής θα είναι και η τελευταία, ήταν να ξεκινήσει στις 15.00 και τελικά μετατέθηκε για τις 16.00 αλλά άρχισε μετά τις 16.30. Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι η δήλωση Παππά είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά επιθυμεί δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι αυτό είναι κυβερνητική δέσμευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν τελικά επικρατήσει το κλίμα συναίνεσης, τότε είναι πιθανόν σε μια συνεδρίαση να επιλεγεί ο προεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και σε δεύτερη τα μέλη.

Ο κ. Βούτσης στην εναρκτήρια ομιλία του είπε: «Για το θέμα του αριθμού των αδειών υπήρξε πριν από δυο ώρες μια δήλωση δημόσια του κ.Παππά με βάση την οποία επισημαίνει οτι ο ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σήμερα είμαστε ώριμοι και έχουν απαντηθεί και έχουν λυθεί ζητήματα. Μπορούμε να περάσουμε στην διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ. Για την θεση του Προέδρου προτείνουμε τον κ. Αθανάσιο Κουτορομάνο και αντιπροέδρου τον κ. Ροδόλφο Μορώνη». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόταση της ΝΔ.

Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Δένδιας είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι από την δήλωση Παππά ότι ο υπουργός προσχωρεί σε ένα πλαίσιο σκέψης που είναι ορθότερο από την επιμονή του για 4 άδειες. Κύριε πρόεδρε όμως εμείς σαν κόμμα και εγώ προσωπικά έχω αποτιμήσει εξαιρετικά θετικά την συμβολή σας για λύση. Η διάσκεψη των προέδρων έχει αποφασίσει ήδη για 4 αρχές. Ακριβώς λόγω του κύρους που έχετε η ΝΔ θα ήθελε και την δική σας ρητή δέσμευση επι του ζητήματος αυτού. Ξέρουμε ότι είναι θέμα πολιτικής της κυβέρνησης αλλά για μας η δική σας τοποθέτηση είναι η λυδία λίθος της κατάληξης σε ένα συμπέρασμα της σημερινή διαδικασίας».

Ανταπαντώντας ο κ. Βούτσης είπε ότι «το ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια διερεύνηση με ανοικτό τον ορίζοντα σε έναν αυξημένο αριθμό. Θα υπάρξει όμως διάλογος και στο ΕΣΡ και στην πλευρά μας».

Ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν θα δεχθεί το κόμμα του να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών κατά μια γιατί θα είναι εικονικό. Θεωρώ την δήλωση του Προέδρου της Βουλής επαρκή για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.