Κήρυξαν “πόλεμο” οι …κολλητοί με φόντο τη γυναίκα του Τσακαλώτου!

Η Διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον -σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου- είναι το πρόσωπο πίσω από την πρόσφατη έκθεση με την πρόταση για προληπτική γραμμή στήριξης. Αμέσως μετά η Κυβέρνηση κήρυξε …πόλεμο κατά του Στουρνάρα με πρωταγωνιστή το οικονομικό της επιτελείο στο οποίο ηγείται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ουσιαστικά ο επιστήθιος φίλος του Στουρνάρα της ΤτΕ, κος Τσακαλώτος, ξεκίνησε ανένδοτο αγώνα για μια μελέτη που εκπόνησε η γυναίκα του…

Να θυμίσουμε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες εισηγείται την υπαγωγή της Ελλάδας σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά το πέρας του μνημονίου.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής της ΤτΕ ότι “η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία μειώνοντας το κόστος δανεισμού, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018…”

Ποια είναι η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η καταγόμενη από τη Σκωτία σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Heather D. Gibson είναι οικονομολόγος.

Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι η σύζυγός του είναι εκείνη που τον ώθησε τον στο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Το ζευγάρι διαμένει στην Κηφισιά, όσοι την γνωρίζουν, κάνουν λόγο για την απλότητά της που δεν της αρέσει να προκαλεί. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους ότι πηγαίνει πεζή μέχρι τον σταθμό του τρένου στην Κηφισιά, για να πάει στη δουλειά της, χωρίς ασφάλεια και συνοδεία.

Η γνωριμία με τον σύζυγό της έγινε όταν ήταν και οι δύο συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναπτύχθηκε ένας μεγάλος έρωτας που κατάφερε να κρατήσει στον χρόνο και να φτάσει να μετράει μέχρι σήμερα 35 χρόνια.

Εκεί παρέμειναν αρκετά χρόνια και έπιασαν δουλειά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ ως καθηγητές της Οικονομικής Επιστήμης. Έχοντας «παράσημα» από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κάποια στιγμή πήραν την μεγάλη απόφαση…

Το 1993 αποφάσισαν να ζήσουν στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο εκείνος επισκεπτόταν μόνο τα καλοκαίρια και τόσο του έλειπε… Ήρθαν λοιπόν στην Αθήνα, μεγάλωσαν την οικογένειά τους αποκτώντας τρία παιδιά, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκτησε θέση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η Χέδερ Γκίμπσον στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.