Κοινή επιχείρηση «KNOW HOW II» για εμπόριο παραποιημένων αγαθών

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «KNOW HOW II», για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής Νόμου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κέντρο SELEC).

Ως απώτερος στόχος είχε τεθεί ο εντοπισμός και η δέσμευση παραποιημένων/πειρατικών προϊόντων, που διακινούνται με διάφορους τρόπους (π.χ. ταχυδρομικά ή ταχυμεταφορικά, αεροπορικά, σιδηροδρομικά κλπ) ή βρίσκονται σε καταστήματα, λαϊκές ή παντός τύπου υπαίθριες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν αστυνομικές δράσεις από το σύνολο των αρμόδιων Υπηρεσιών οι οποίες επελήφθησαν σε (33) υποθέσεις κατά τις οποίες:

συνελήφθησαν (31) άτομα, εκ των οποίων (21) αλλοδαποί και (10) ημεδαποί, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη (8) ατόμων και
κατασχέθηκαν (5.574) πακέτα τσιγάρων, (254) συσκευασίες καπνού και (1.756) απομιμητικά είδη (ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, καλλυντικά κλπ).

Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριες αγορές, καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών, οικίες και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στα παραποιημένα – πειρατικά, συγκαταλέγονται τα προϊόντα που προστατεύονται από τις διατάξεις των νόμων περί βελτίωσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος κλπ, Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε παρόμοιες δράσεις, με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και του λαθρεμπορίου γενικότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.