Οι Κεντρικές τράπεζες Τουρκίας & Κίνας έκαναν ανταλλαγή νομισμάτων

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας και η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησαν την πρώτη ανταλλαγή των νομισμάτων τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν πηγές της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και του τραπεζικού τομέα, ενώ όλοι υποστηρίζουν την «χρησιμοποίηση εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο», ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απασχολεί εδώ και καιρό την επικαιρότητα, στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανταλλαγή νομισμάτων μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας και της Κίνας. Η συμφωνία ανταλλαγής που υπογράφηκε το 2012, το 2015 επιμηκύνθηκε χρονικά για άλλα 3 χρόνια και η αξία της αυξήθηκε στα 12 δισεκατομμύρια γιουάν.

Η ICBC Turkey Bank, η πρώτη τράπεζα κινεζικών συμφερόντων που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Τουρκία στις 22 Μαΐου 2015 αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μιας τοπικής τράπεζας, είναι το πρώτο ίδρυμα που υλοποίησε τη συμφωνία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για την αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

28 εκατομμύρια δολάρια ήταν ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με την Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας, μια από τις σημαντικότερες εμπορικές εταίρους της. Η συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων αποσκοπεί να εξισορροπήσει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών και να χρησιμοποιηθούν τα εθνικά νομίσματα στο εμπόριο και τις επενδύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.