Κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή για το φονικό της Αγ.Νάπας

Οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ, Παναγιώτης Πένταυκας και Σοφία Γρηγορίου δεν παραδέχθηκαν τις εναντίον τους κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων τον φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli που έγινε το βράδυ της 23ης Ιουνίου σε εστιατόριο στην Οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα.

Αντιθέτως ο Χαράλαμπος Ανδρέου παραδέχθηκε και τις 20 εναντίον του κατηγορίες και στην επόμενη δικάσιμο στις 20 Οκτωβρίου 2016 η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου θα παραθέσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου τα γεγονότα και ίσως να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης του προτίθεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων πέντε συγκατηγορουμένων του.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που παραδέχθηκε ο Αντρέου, εκτός από τον τετραπλό φόνο, περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, εναντίον του γνωστού Αλεξουδιού στη Λευκωσία.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η πέμπτη κατηγορούμενη Σωτήρα Νεοφύτου παραδέχθηκε μόνο μια κατηγορία, αυτή της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και σύμφωνα με το δικηγόρο της προτίθεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Αναμένεται ότι στην επόμενη δικάσιμο η Κατηγορούσα Αρχή θα παραθέσει τα γεγονότα και ενδεχομένως να επιβληθεί ποινή και στην Σωτήρα Νεοφύτου. Μέχρι τότε η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διέταξε όπως ετοιμαστεί έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας για τις οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες της κατηγορουμένης.

Σημειώνεται ότι οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny, Παναγιώτης Πένταυκας, Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, και Χαράλαμπος Ανδρέου αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, του φόνου εκ προμελέτης, της απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι Μάριος Χριστοδούλου και Χαράλαμπος Αντρέου κατηγορούνται επίσης ότι μαζί με τους Aleks Burrelli και τον αποβιώσαντα Jani Vogli, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2016 στη Λευκωσία συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν κακούργημα, δηλαδή εκ προμελέτης να σκοτώσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη και τον Χρίστο Δημητρίου άλλως Τσιάκκα από τη Λευκωσία.

Στις 20 συνολικά κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα στους κατηγορουμένους, δεν απάντησε ο τρίτος κατηγορούμενος Loy Dejan για τον οποίο ετοιμάστηκε έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας και η Κατηγορούσα Αρχή συμφώνησε να του παραχωρηθεί νομική αρωγή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο συνήγορος υπεράσπισης του Loy Dejan ζήτησε χρόνο για να διαβουλευθεί με τον πελάτη του και να απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες στην επόμενη δικάσιμο.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως και οι έξι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους δεν έφεραν ένσταση. Οι έξι κατηγορούμενοι εισήλθαν στην αίθουσα χωρίς να φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Στο χώρο του Δικαστηρίου υπήρχε από νωρίς το πρωί ισχυρή πάνοπλη αστυνομική δύναμη έξω και μέσα από το κτίριο καθώς και στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Στο διάδρομο που οδηγούσε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου στήθηκαν από νωρίς πάνοπλοι αστυνομικοί οι οποίοι δεν επέτρεπαν σε κανένα την είσοδο.

Η είσοδος στην αίθουσα επιτράπηκε μόνο σε συγγενείς των νεκρών και των κατηγορουμένων και στους δημοσιογράφους, ενώ όσοι εισήλθαν υποβλήθηκαν σε έλεγχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.