Κατατέθηκε νομοσχέδιο για ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ) και η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου.
Στο νέο πανεπιστήμιο, που όπως είναι ήδη γνωστό προκύπτει από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και που διαμορφώνεται με «αποκλειστικό γνώμονα ακαδημαϊκά κριτήρια», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, θα φοιτούν 24.119 φοιτητές, σε 26 τμήματα.Ακόμη, το ΠΔΑ «κληρονομεί» από τα απορροφώμενα ΤΕΙ περίπου 60 θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν σε αυτό διετή προγράμματα σπουδών, για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.
«Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών»
Στο νομοσχέδιο, εξάλλου, προβλέπεται (άρθρο 16) η δυνατότητα δημιουργίας ενός «Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών», ενός ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας, δηλαδή, όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα ΑΕΙ της χώρας και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.