Καταγγελίες: “Αλβανοί αστυνομικοί κατά Ελλήνων της Χιμάρας!”

Τις τελευταίες εβδομάδες η παρουσία της Αλβανικής Αστυνομίας στην περιοχή της Χιμάρας έχει αυξηθεί, γεγονός που δεν δικαιολογεί την αδυναμία λειτουργίας της απέναντι στις κλοπές ελληνικών κατοικιών για το 2017, αναφέρει η ιστοσελίδα SManalysis.

Η Αστυνομία της Χιμάρας, αποτελούμενη από Μουσουλμάνους Αλβανούς, χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύτηκε από εμπειρογνώμονες της ΕΕ για να συνεργαστεί με την ελληνική κοινότητα, αλλά δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο .

H Αλβανική Αστυνομία φέρεται να προστατεύει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και τις επενδύσεις της αλβανικής μαφίας, που εισβάλλουν και αποστερούν ελληνικές περιουσίες.

Μια έρευνα που διενεργήθηκε από την ιστοσελίδα SManalysis, στην περιοχή της Χιμάρας, δείχνει ότι η Αλβανική Αστυνομία είναι σχεδόν αντιπαθητική από τους κατοίκους της, η γνώμη των οποίων βασίζεται σε δύο πτυχές:
1) Θεωρούν ότι συνεργάτης στην εμπορία ναρκωτικών και όπλων προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

2) Πιστεύουν ότι είναι ο προστάτης των συμφερόντων της μαφίας και των αλβανικών ολιγαρχών, που χτίζονται σε λεηλατημένες ιδιοκτησίες.

Αυτή η αμφιλεγόμενη έκθεση μεταξύ της αλβανικής κρατικής αστυνομίας και της ελληνικής εθνότητας της Χιμάρας υπήρχε ακόμα και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι διαμαρτυρίες των Χιμαριωτών αυξήθηκαν, η αστυνομία και η κοινότητα αυτοανακηρύσσονται ως εχθροί, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.