Καταγγελία : Γράμμα από ΗΠΑ “σαπίζει” στο Τελωνείο του “Ελ. Βενιζέλος”

Καταγγελία αγανακτισμένης συνταξιούχου από την Καλαμάτα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” ενός συστημένου γράμματος μέσω ταχυδρομείου που έφτασε αεροπορικώς στη χώρα μας από τις ΗΠΑ την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει παρά τα έντονα παράπονά της προς τους αρμοδίους.

Σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της καταγγελίας:

“Αγαπητό Adiakritos.gr εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις τεράστιες καθυστερήσεις παραλαβής εγγράφων και δεμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. Ο γιος μου -που ζει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ- μου έστειλε από τις αρχές του Γενάρη συστημένο γράμμα με προορισμό την οικία μου στην Καλαμάτα και μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στον προορισμό του. Το έψαξα και τελικά το βρήκα στο Τελωνείο Αθηνών στο Αεροδρόμιο ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨. Βρίσκεται εκεί από τις 24 Ιανουαρίου 2018 δηλαδή περίπου ενάμισι μήνα τώρα… Προσπαθώ να επικοινωνήσω με το Τελωνείο να βρω μία άκρη αλλά όταν σηκώνουν το τηλέφωνο μου λένε γενικές και αόριστες δικαιολογίες! Παρακαλώ βοηθήστε με να βρεθεί μια λύση για να παραλάβω το γράμμα που έχει για μένα μεγάλη συναισθηματική αξία”.

Φ.Κ

Αναγνώστρια του Adiakritos.gr από την Καλαμάτα.

Σχόλιο Adiakritos.gr: Αγαπητή φίλη της ιστοσελίδας μας. Η αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας που τέθηκε σε εφαρμογή στις 21 Ιουνίου 2017 σημαίνει ότι κάθε δέμα, μικρό ή μεγάλο, περνά από έλεγχο, συνεπώς αυτό που έχει γίνει κανόνας πλέον είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή γραμμάτων και δεμάτων.

Από τον περασμένο Ιούνιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλαξαν πολλά στον τρόπο ελέγχου των δεμάτων που φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αλλαγές αφορούν τα δέματα που στέλνονται με όλες τις μεταφορικές εταιρίες, ακόμα και με τα ΕΛΤΑ. Όσα αντικείμενα απαλλάσσονται από φόρους και δασμούς, εφόσον η αξία τους δεν υπερβαίνει τα 22 ευρώ, παραδίδονται στους παραλήπτες τους χωρίς περαιτέρω τελωνειακές διατυπώσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, απαιτείται η καταβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Δασμών (ανάλογα με την αξία των αντικειμένων), αλλά για να γίνει το «ξεσκαρτάρισμα» πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δέματα που φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης.

One comment on “Καταγγελία : Γράμμα από ΗΠΑ “σαπίζει” στο Τελωνείο του “Ελ. Βενιζέλος””

  1. Polivios adamopoulos

    Kai emena mou estile to paidy mou ena paketo sistimeno apo usa stis 18 dekemvriou tou 2017 kai akoma to perimeno ti soi sistimata exome den mporo na katalavo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.