Καταγγελία: “Φούσκα” τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

Αναγνώστης του “Αδιάκριτου” καταγγέλλει την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Κοινωνικού Τουρισμού με ευθύνη του ΟΑΕΔ αλλά και την επιλεκτική κράτηση δωματίων από τα συνεργαζόμενα-παρόχους καταλύματα. Συγκεκριμένα αναφέρει παραδείγματα τηλεφωνικής επικοινωνίας -από τις αρχές του καλοκαιριού έως σήμερα- με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-δωμάτια που αρνούνται πεισματικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για τις οποίες έχουν συμβληθεί με τον ΟΑΕΔ.

Αποκορύφωμα η μάταιη προσπάθεια του καταγγέλλοντα να κλείσει δωμάτια για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο  και να κινδυνεύει να “χάσει” τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού λόγω λήξης του προγράμματος(30 Νοεμβρίου 2016).

Να θυμίσουμε πως δικαιούχοι του πολυδιαφημισμένου προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2014:

είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή
έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Διάρκεια προγράμματος από 14.12.2015 έως 30.11.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της καταγγελίας:

“Είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση από ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων οι οποίοι μόλις ακούν για Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ισχυρίζονται πως είναι πλήρεις και δεν έχουν διαθεσιμότητα… Ταλαιπωρούμαι από τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα τσάμπα παίρνω τηλέφωνα στα καταλύματα της λίστας του ΟΑΕΔ. Στο τέλος του άλλου μήνα τελειώνει το πρόγραμμα… Μήπως μας δουλεύουν;”

One comment on “Καταγγελία: “Φούσκα” τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.