Καταγγελία: Αφαίμαξη φωτογράφων από κυβέρνηση για τις ταυτότητες!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της απειλής αφανισμού του επαγγελματικού κλάδου εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να αναθέσει σε μια μόνο εταιρία τη λήψη και εκτύπωση φωτογραφιών για αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια.

Σας παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Φ.:

“Εν’ όψει της αλλαγής των ταυτοτήτων η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει τις φωτογραφίες σε μια μόνο εταιρία μονοπωλιακά και να στερήσει από τον κλάδο των φωτογράφων ένα κομμάτι της δουλειάς τους που χρόνια τώρα υλοποιούν με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία με αστήριχτους ισχυρισμούς :

1. ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των φωτογραφιών. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι τόσα χρόνια βγάζοντας τις φωτογραφίες για τα διαβατήρια καταφέραμε να είναι αυτό στα 10 ασφαλέστερα έγγραφα του κόσμου. Με την ίδια υπευθυνότητα λοιπόν μπορούν να υλοποιήσουν και τις φωτογραφίες ταυτότητας.

2. ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: Ο τρόπος που προτείνει το Υπουργείο αυξάνει δραματικά το κόστος για τους πολίτες. Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνεται σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα των Νομών που θα έχουν τοποθετηθεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Τόσο η μετακίνηση (νησιά, απομακρυσμένα ορεινά χωριά ) όσο και οι χαμένες ώρες εργασίας κάθε άλλο παρά μειώνουν το κόστος για τον πολίτη. Δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα σε άτομα με δυσκολία κίνησης αφού σ’ αυτούς πηγαίνει σήμερα ο επαγγελματίας φωτογράφος ενώ με την πρόταση του Υπουργείου θα είναι αναγκασμένοι αυτοί να πάνε στα σημεία που θα οριστούν (πως;)

3. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Με την πρόταση του υπουργείου θα υπάρχει απώλεια εσόδων από ΦΠΑ και φόρους για τα έσοδα που θα χάσουν οι φωτογράφοι. Ακόμη θα υπάρχει απώλεια από εισφορές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς από τα καταστήματα που θα κλείσουν .Τα χαμένα αυτά έσοδα του δημοσίου θα κληθούν πάλι να πληρώσουν οι πολίτες με νέους φόρους . Όλα αυτά τα έσοδα τόσο του δημοσίου όσο και των φωτογράφων θα κατευθυνθούν σε μια τσέπη η οποία δεν θα είναι καν Ελληνική και θα χαθούν από την Ελληνική αγορά. Έχουμε σαν φωτογράφοι συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν την μη ύπαρξη φοροδιαφυγής και την μείωση του κόστους με εφαρμογές ( application) τις οποίες μπορούνε να προτείνουμε.

4. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Κάθε άλλο. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία , Γερμανία, Αυστρία κ.α) οι φωτογραφίες ταυτότητας βγαίνουν στα φωτογραφεία . Μόνο σε ελάχιστες χώρες που δεν έχει εκτεταμένο δίκτυο φωτογραφείων (Αλβανία, Ρουμανία) συμβαίνει αυτό. Στην χώρα μας τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Υπάρχουν φωτογραφεία ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά και σε μικρά νησιά. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση του υπουργείου έχει έναν και μοναδικό σκοπό: την μονοπώληση της αγοράς. Θέτουμε μπροστά στις ευθύνες της την Κυβέρνηση.
Καλούμε τον κόσμο, τους επαγγελματικούς φορείς να σταθούν στο πλάι των φωτογράφων”.

ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !!!!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων

Τηλ: 2103610345-2103647257 email: ekfa-pof@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.