Καταγγελίες: “Αίσχος! Πάνω από 1,5 μήνα …σαπίζουν απαράδοτα δέματα εξωτερικού στα ΕΛΤΑ”

Αναγνώστες του Adiakritos.gr καταγγέλλουν μεγάλες καθυστερήσεις σε δέματα από το εξωτερικό, απώλεια φακέλων και λογαριασμών, παράδοση σε λάθος διευθύνσεις για τη διανομή των Ελληνικών Ταχυδρομείων τουλάχιστον από τις αρχές του έτους.

Η κατάσταση επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο το τελευταίο διάστημα μετά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού με τις επιπλέον άδειες ειδικού σκοπού, που έχουν μειώσει ακόμη περισσότερο το προσωπικό των ταχυδρομείων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, λογαριασμοί να παραδίδονται, αφού έχουν λήξει. Πολίτες να χάνουν την επιπλέον έκπτωση σε εμπρόθεσμες αποπληρωμές συγκεκριμένων λογαριασμών. Φάκελοι αλληλογραφίας να παραδίδονται σε άλλα ονόματα, σε άλλες διευθύνσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πακέτου από Κίνα που έφτασε -σύμφωνα με την καταγγελία- στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στην Ελλάδα και ακόμα δεν έχει φθάσει στα χέρια του παραλήπτη!

Και το χειρότερο να ενέχει ο κίνδυνος συνωστισμού στα γραφεία των ΕΛΤΑ από διαμαρτυρόμενους πολίτες που αναζητούν την αλληλογραφία τους. Γεγονός που πρέπει και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αλλά και των αποφάσεων της πολιτείας να αποφεύγεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με δεδομένο ότι το οξύ αυτό πρόβλημα απασχολεί σχεδόν το σύνολο των πολιτών καλούμε την κεντρική διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να απαιτήσει επιπλέον προσωπικό που να μπορεί να εξυπηρετήσει τον πληθυσμό των πόλεων μας στην κατ’ οίκον διανομή της αλληλογραφίας, ως οφείλουν.

2 comments on “Καταγγελίες: “Αίσχος! Πάνω από 1,5 μήνα …σαπίζουν απαράδοτα δέματα εξωτερικού στα ΕΛΤΑ””

  1. Νίκος Σουλιος

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δίμηνης απεργίας των ταχυδρόμων Αττικής. Με αιτήματα αναχρονιστικά και εντελώς παράλογα έκλειναν τα εργοστάσια του ΕΛΤΑ, απαγόρευαν στα φορτηγά να βγουν, στους ταχυδρομους να μοιράσουν γράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.