Και τώρα τι κάνουμε; (Άρθρο του Γιάννη Δαραβίγκα)

Υπάρχουν ηγέτες και «ηγέτες». Κάποιοι εξ αυτών πιστεύουν ότι με υποκλοπές, με εξαγορά των ΜΜΕ, δίνοντας δισεκατομμύρια σε χορηγούς και κυρίως εξαπατώντας τους πολίτες με ελεημοσύνες και επιδόματα, η καρέκλα τους θα είναι ακλόνητη. Όμως, ο Μένανδρος είχε γράψει: «Ἔστι Δίκης ὀφθαλμός, ὅς τὰ πάνθ’ ὁρᾷ» και τώρα, εδώ στην Ελλάδα, που το καθεστώς βαράει διάλυση, η ευθύνη πέφτει βαριά στους ώμους κάθε νεοδημοκράτη. Πρέπει με σύνεση και νηφαλιότητα, χωρίς κραυγές και εμπάθεια, να σκεφθούν και να αποφασίσουν ποιος θα αντιμετωπίσει τους πολιτικούς αντιπάλους, στις επερχόμενες εκλογές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλεται να επιδείξουν φρόνηση και φρόνημα, παραμερίζοντας προσωρινά τις προσωπικές-κομματικές φιλοδοξίες, επειδή το έλασσον -κατά τις δημοσκοπήσεις- ζήτημα των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, πλήν μείζον για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, θα παρασύρει και τους ίδιους στην αφάνεια μαζί με τους υπευθύνους. Δεν ενδιαφέρει εν προκειμένω αν στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι ο Κώστας, η Όλγα ή κάποιος άλλος.

Το σίγουρο όμως είναι ότι με ψόφιους κοριούς ή έστω και με κουτσό άλογο, σε μια χώρα που έχει καταστεί διεθνώς περίγελως, εκλογές δεν κερδίζονται. Βεβαίως υπάρχει και ο αντίλογος ότι δηλαδή κανείς δεν θα θελήσει να αναλάβει την ευθύνη της διαφαινομένης ήττας.

Δυστυχώς, το υψηλό έλλειμμα και το υψηλό χρέος του κράτους –που είναι το 189% του ΑΕΠ– η εξωφρενική αύξηση των τιμών της ενέργειας και των επιτοκίων, ο πληθωρισμός και η δυσθεώρητη αύξηση των τιμών στα προϊόντα διατροφής, οι αναμενόμενες νέες αποκαλύψεις στις υποκλοπές, το δυστοπικό διεθνές περιβάλλον και βεβαίως η αναμενόμενη απαίτηση της Τουρκίας στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου Ελλάδος και Κύπρου, καθιστούν επιβεβλημένη και αναγκαία την παρουσία ικανών πολιτικών στο τιμόνι της Πατρίδας μας.
Υπάρχει μια φράση που αποδίδεται στον Αδόλφο Χίτλερ: «Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί τους δεν σκέπτονται» και δεν πρέπει να επαληθευτεί, για μια ακόμη φορά, στην Ελλάδα.

Γ.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.