Και οι κλειστές δομές όμορφα καίγονται…

Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Η τηλεοπτική λοβοτομή των Ελλήνων συνεχίζεται αλλά ακόμη και η φτιασιδωμένη επικαιρότητα είναι πλέον ανίκανη να καλύψει τις αληθινές διαστάσεις της φωτιάς που κατακαίει την Μόρια και την Μυτιλήνη. «Ενημερωθήκαμε» από τα κανάλια πως «ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας».
Με το που κινητοποιήθηκε λοιπόν άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, συνέβησαν τα πιο περίεργα: εκδηλώθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές στην δομή της Μόριας, οι οποίες κατέκαψαν ό,τι είχε απομείνει από την πρώτη πυρκαγιά.Οι 35 λαθρομεταναστοπρόσφυγες που βρισκόντουσαν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, εξαφανίστηκαν και ακόμη τους ψάχνουν.

Πάνω από 12.000 αλλοδαποί,φορείς ή όχι του ιού, συν γυναιξί και τέκνοις κατέλαβαν την ευρύτερη περιοχή, οι κάτοικοι της Λέσβου ανέβηκαν στα κάγκελα διαμαρτυρόμενοι αλλά και οι πρώην τρόφιμοι του καταυλισμού διαμαρτύρονται επειδή ο άμεσα κινητοποιηθείς κρατικός μηχανισμός τους μοίρασε να φάνε κλούβια αυγά.

Δεν αντιλέγω πως η Πολιτεία καλείται να αντιμετωπίσει στην Λέσβο, κάτω από έκτακτες και ειδικές συνθήκες μια μεγάλη ανθρωπιστική, υγειονομική αλλά και εθνική απειλή όμως η επικοινωνιακή προβολή των γεγονότων μαρτυρεί αδυναμία, πανικό και δημοσκοπικό άγχος. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται σεμνότητα και υπευθυνότητα όπως αυτή που επιδεικνύει ο Ελληνικός Στρατός τα στελέχη του οποίου καλούνται για μια ακόμη φορά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Βεβαίως είναι απαράδεκτο οι Έλληνες φαντάροι να καλούνται να καθαρίσουν τα αποκαΐδια, την βρώμα και την δυσωδία στον καταυλισμό της Μόριας. Την «βρώμικη δουλειά» αυτή θα μπορούσαν κάλλιστα να την φέρουν εις πέρας οι ίδιοι οι αλλοδαποί φιλοξενούμενοι αντί να περιέρχονται με τα τελευταίας τεχνολογίας iPhone ανά χείρας και να βιντεοσκοπούν την καταστροφή που κάποιοι από τους δικούς τους προκάλεσαν, φωνάζοντας ή και τραγουδώντας μάλιστα «bye bye Μόρια».
Κάτι ακόμη: άκουσα πως κάποιος υπουργός της Κυβερνήσεως είπε πως αν υπήρχαν κλειστές δομές δεν θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο με την καταστροφή της Μόριας. Δηλαδή αυτό σημαίνει πως οι ανοιχτές δομές είναι ευάλωτες σε πυρπόληση ενώ οι κλειστές δομές είναι πυρίμαχες ή και άκαυστες!!! Κύριε υπουργέ και οι κλειστές δομές όμορφα καίγονται αν κάποιος το αποφασίσει αυτοβούλως ή λάβει σχετικές προς τούτο εντολές.

Γ.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.