Κ.Μητσοτάκης: Κε Τσίπρα στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι “δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι “η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο” και συνέχισε λέγοντας ότι “κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους”.

“Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν”, ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: “Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”.

Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο, με «στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου»

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού περί διαπλοκής της ΝΔ, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Βουλή.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα είπε : “Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος”.

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο “εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: “Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;”.

Συνέχισε στην “υπόθεση φιάσκο”, όπως την χαρακτήρισε, “για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών”.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: “Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο”.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις “παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα”, τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: “Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας”.

«Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές. Η ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και πολύ σύντομα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα τον καταργήσει και στην πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψει στις αρμοδιότητες ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα αποκαταστήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των αδειών».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με «παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη». Όπως σημείωσε, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου. «Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν ματαιώνεται η συνεδρίαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», ανέφερε και έκανε έμμεση αναφορά στην δήλωση του πρόεδρου του ΣτΕ και σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, στην πρωτολογία του, για την απονομή της Δικαιοσύνης: «Η αποστολή του ανωτάτου δικαστηρίου είναι να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να ερμηνεύει την κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση, η παραφωνία να διορθωθεί, το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά το συντομότερο δυνατόν. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφιγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μιας και μιλήσατε για λίστες, θα σας παραθέσω κι εγώ τη λίστα Τσίπρα: Φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα υγείας, αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διερευνήσετε ή να απαντήσετε τις καταγγελίες του απερχόμενου γραμματέα, Οδυσσέα Βουδούρη; Να σας θυμίσως πώς καλύψατε τα πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη και του κ. Σταθάκη, τις αμοιβές του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως κ. 12%. Και βέβαια τον αμέτρητο διορισμό συγγενών και φίλων στο Δημόσιο, κάποιοι υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 27.000».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, υπενθυμίζοντας παλαιότερες υποσχέσεις της: «Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές και ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, διευκολύνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και με μικρούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση που κατήγγειλε το ξεπούλημα, εκχωρεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Είσαστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση, ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα που είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε».

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής», ασκώντας κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Επιτροπή με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «νοικοκυρεύει τα οικονομικά του κόμματος», ενώ επιστρέφοντας τα πυρά, ρώτησε «ποιός κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής».

Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για την καταπολέμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, που θα πηγαίνει πέρα από το κυνήγι μαγισσών που επιχειρεί και σήμερα η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία αλήθειας και στις σχέσεις των πολιτών το κράτος και μία νέα αρχή στις σχέσεις του κράτους με την επιχειρηματικότητα. Μία τέτοια σρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει:
– Ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.
– Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.
– Διασύνδεση της αποστολής δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.
– Να προχωρήσουμε σε απλοποίηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών και να περιορίζουμε τη φυσική επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες.
– Να επιμείνουμε σε συνεχή αξιολόγηση των υπαλλήλων.
– Διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών των υπαλλήλων.
– Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.
– Να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα σύγκρουσης συμφέροντος.
– Να υξυγειάνουμε και να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
– Να ενδυναμώσουμε την κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, αντίθετα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική και κοινωνική κρίση μία κρίση Δημοκρατίας. Η εκτροπή που μεθοδεύετε θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας. Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ: Πλήρης επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», έβλεπαν οι συνεργάτες του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή. Όπως εξηγούσαν, «δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο από τον πρωθυπουργό, αυτά που είπε ήταν αναμάσημα των όσων έχει πει. Αποκαλύφθηκε όλη η μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, εν αντιθέσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις. Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στις ερωτήσεις που του έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, που συμπυκνώθηκαν στη “λίστα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.