Εισηγητής του ΣτΕ για ακύρωση αδειών : Να απορριφθούν οι αιτήσεις!

Η αγωνία για την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών κορυφώνεται, καθώς αύριο το πρωί πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη κρίσιμη διάσκεψη για το ζήτημα. Κι αυτό την στιγμή που -σύμφωνα με πληροφορίες- ο εισηγητής της υπόθεσης χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης οι σύμβουλοι επικρατείας ασχολήθηκαν μόνο με το ζήτημα του «παραδεκτού» των αιτήσεων ακύρωσης και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών να ασκήσουν τις προσφυγές. Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των δυο επίμαχων νομικών ζητημάτων. Κατά την έναρξη της αυριανής διάσκεψης ένας μικρός αριθμός συμβούλων θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στην συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν.Το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης καθώς εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, οι δικαστές θα εισέλθουν στα συνταγματικά και νομικά ζητήματα.
Πάντως σε περίπτωση που ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο της όλης διαδικασίας, ίσως να υπάρξει και τρίτη διάσκεψη, λόγω του σοβαρού συνταγματικού ζητήματος της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών κατά παράκαμψης του ΕΣΡ.
Παράλληλα, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ και αντιπροέδρων του ΣτΕ Χρήστου Ράμμου και Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.