“Ηφαίστειο” η κόντρα Επάρχου Θήρας με την πρώην διοικήτρια του Α.Τ.

Άγρια ομορφιά παίρνει η κόντρα με πρωταγωνίστριες την Έπαρχο Σαντορίνης και την πρώην διοικήτρια Α.Τ. Θήρας. “Σφήνα” στη διαμάχη φέρεται να μπαίνει ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της συναδέλφου του η οποία όμως δεν ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αλλά στην αντίστοιχη των Αξιωματικών Αστυνομίας.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν η γοητευτική έπαρχος Σαντορίνης Θεώνη Λειβαδάρου απέστειλε επιστολή (Αρ. πρωτ. 5411) στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην οποία σέρνει τα εξ αμάξης στην αστυνόμο Μαρία Καραγιάννη που είχε αποσπαστεί από την Καλαμάτα για να διοικήσει την Αστυνομία του όμορφου νησιού των Κυκλάδων. Και όχι όποια και όποια αστυνόμο, αλλά και συγγραφέα. Μάλιστα, η νεαρή αξιωματικός, εξαιτίας της επιστολής αυτής επανέρχεται τις επόμενες ημέρες πίσω στην Καλαμάτα και πιο συγκεκριμένα στο Α.Τ Κοπανακίου.

theoni_leivadarou
Στη φωτο η Έπαρχος Σαντορίνης, Θεώνη Λειβαδάρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην επιστολή, που παρουσιάζει αυτούσια ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος στην εφημερίδα “Freddo”, η Έπαρχος Θεώνη Λειβαδάρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ως έπαρχος Θήρας, με την πλήρη θεσμική μου ιδιότητα, αλλά και ως πολίτης του τόπου μου, θεωρώ πως πρέπει να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα και στο οποίο, αν έχετε την πρόθεση, μπορείτε εκ της σημαντικής σας θέσης να δώσετε μια οριστική λύση. Ειδικότερα, βρίσκομαι στην προσωπικά εξαιρετικά άβολη και δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσω πως η δραστηριοποίηση της εδώ διοικήτριας Α.Τ. Θήρας κας Μαρίας Καραγιάννη αξιολογείται καθημερινά ως απολύτως αρνητική για το νησί, από φορείς αλλά και προπαντός από τους ίδιους τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, ήδη από την αρχή της εδώ παρουσίας της, αλλά ιδίως τελευταίως, συστηματικά και σε καθημερινή βάση δέχομαι προσωπικά πολυπληθείς αναφορές από πολίτες, οι οποίοι την κρίνουν ως εξαιρετικά μη συνεργάσιμη, με έπαρση, απότομη στη συμπεριφορά της, συχνά δημοσίως και ιδιωτικώς αγενή και προσβλητική απέναντί τους. Είναι απολύτως απογοητευμένοι και θορυβημένοι από τη μη διάθεσή της να σταθεί αρωγός στο πρόβλημά τους».

Η κ. Λειβαδάρου, μάλιστα, επικαλείται και καταγγελίες συμπολιτών της και στο Facebook:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολίτη, η οποία το σχολίασε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Eυρισκόμενη πάντοτε κοντά στον απλό πολίτη του νησιού μου, αρχίζω πια να ανησυχώ σοβαρά. Δεν σας κρύβω το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρότερες επιπλοκές, ως προϊόν της έκρυθμης κατάστασης που έχει πια δημιουργηθεί και σας περιγράφω παραπάνω. Σε όσες προσωπικές δε προσπάθειες κατέβαλα προκειμένου να βελτιώσω το υπάρχον εναντίον της κλίμα, συνάντησα και η ίδια την απρόθυμη προσωπική της στάση, που επιβεβαιώνει τρόπον τινά και τις από όλες τις πηγές αιτιάσεις για την καθολική της αδυναμία να επιδείξει πνεύμα στοιχειώδους συνεργασίας και υπευθυνότητας».

Μάλιστα, η έπαρχος του νησιού αναφέρει στην εμπιστευτική επιστολή της και ένα περιστατικό με Αθίγγανους, οι οποίοι είχαν «στρατοπεδεύσει» έξω από το επαρχείο:
«Ενδεικτικά σας αναφέρω έγγραφο με ημ. 11-07-2016, το οποίο της το έχω στείλει και όφειλε να μου απαντήσει εντός 15 ημερών, ως ορίζει ο Νόμος, και στο οποίο δεν έχω πάρει απάντηση ακόμη, αλλά και τωρινό παράδειγμα ζητώντας τη συνδρομή της για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τους Αθίγγανους που έχει προκύψει στο νησί, και ειδικότερα στον προαύλιο χώρο του επαρχείου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες, μου απάντησε ότι έχει άλλες προτεραιότητες και θα έπρεπε να την έχω ενημερώσει νωρίτερα. Με την ελπίδα ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας την επιστολή μου και θα επιληφθείτε αρμοδίως του απολύτως σοβαρού αυτού θέματος».

maria_karagianni
Η πρώην Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, Μαρία Καραγιάννη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ,Μαρία Καραγιάννη, τελικά αποχαιρέτησε τη Σαντορίνη σε μια ζεστή βραδιά το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η κυρία Καραγιάννη, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο ΑΤ Θήρας, και με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τους φίλους και συνεργάτες της, δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα είναι και πάλι στο νησί που τόσο αγαπά, ίσως, για την πρώτη παρουσίαση του επόμενου βιβλίου που ετοιμάζει, και είναι εμπνευσμένο από το Φάρο της Σαντορίνης.

Το Δήμο Θήρας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Καφούρος, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης κ. Δαρζέντας, ο κ. Χάλαρης, μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, (οι οποίοι απένειμαν τιμητικές πλακέτες στην κ. Καραγιάννη), ο κ. Καραμολέγκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, αλλά και πολλοί αγαπημένοι φίλοι. Εμφανώς συγκινημένη, η Μαρία Καραγιάννη, ανέφερε ότι πάντα γυρίζει στη Σαντορίνη, και ότι θα είναι κοντά στο νησί και θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθεια της, όποτε της ζητηθεί.

Ακολουθεί απόσπασμα ανάρτησης από το τοπικό blog kyklades-news-agency.blogspot.gr:

Όποιος κάνει σωστά την δουλειά του, ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων, διώκεται.
Αυτό συνέβη στην Σαντορίνη με θύμα αυτή την φορά την Αστυνομικό διευθυντή Μαρία Καραγιαννη γνωστή στο πανελλήνιο για της συγγραφική της επιτυχία – Στη Σκιά Της Σιωπής.
Αυτό συνέβη και σε μένα προσωπικά μετά από αποκαλύψεις και ρεπορτάζ που έκανα για την ηχορύπανση, την παράνομη εξόρυξη ελαφρόπετρα και την
διαπλοκή δημοτικών αρχόντων με την μαφία του νησιού.

Η Μαρία Καράγιαννη , η οποία είχε αποσπαστεί στο νησί της Σαντορίνης με εντολή να εξυγιανει τα κακώς κείμενα πληρώνει με την δυσφήμηση της την κατά γενική ομολογία εργασιακή της επάρκεια.

Φημολογείται λανθασμένα λοιπόν ότι με την επιστολή της Επάρχου Θήρας Θεώνης Λειβαδάρου στον αρχηγό της αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα επαύθη απο τα καθήκοντα της κάτι το οποίο δεν ισχύει διότι απηυδισμένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση η ίδια επανακάμπτει στην προηγούμενη υπηρεσία της με ιδία θέληση και με αιτήση της ( ΑΤ. Κοπανακίου Μεσσηνίας).
Βεβαίως, ο κάθε οξύς νους αντιλαμβάνεται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του νησιού και την απίστευτη πίεση που ενδεχομένως η αστυνόμος να δέχτηκε.
Πληροφορούμαστε ότι ήδη έχει αρχίσει κάποιος έλεγχος για τη αποκάλυψη των ελατηρίων
που κίνησαν τις αβάσιμες και υποπτες καταγγελίες.
Σημειώνουμε δε ότι, η Αστυνόμος είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά και μιλά 3 ξένες γλώσσες ούτως ώστε είναι πρακτικά δύσκολο να αποτελέσει εύκολο θύμα για τους διώκτες της. Σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Σταύρο Μπαλάσκα εξηγήθηκαν και ειπώθηκαν πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.