Η Έλενα Οικονόμου τραγουδά για το “Δώσε Ζωή” σε παιδιά ΑμεΑ [Βίντεο]

Τις δυνάμεις της και τη φωνή της ένωσε η Έλενα Οικονόμου με την Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή» για μια συγκινητική μουσική εκδήλωση για τα παιδιά του Ιδρύματος «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη.
Μέσα σε κλίμα αγάπης και προσφοράς την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια καλοκαιρινή γιορτή με σκοπό την ψυχαγωγία ατόμων από 3 μέχρι 30 ετών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα και παρουσιάζουν διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές κυρίως τύπου αυτισμού, ελαφριά έως και βαριά νοητική καθυστέρηση καθώς επίσης και παιδιά με κοινωνικά και άλλα προβλήματα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σύλλογος «Δώσε Ζωή», έκανε δωρεά τρόφιμα και ρούχα στο ιστορικό Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Στη φωτογραφία η Έλενα Οικονόμου με τον υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας της Εταιρείας Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία “Δώσε Ζωή”, Αλέξη Τερζή.

Η τραγουδίστρια λίγες μέρες πριν την εκδήλωση αθόρυβα και διακριτικά επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» που ξεκίνησε την κοινωνική προσφορά του, στο χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων του στη Νέα Μάκρη, από το 1953.
Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κο Νικόλα Ρούσσο και την Συντονίστρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κα Γεωργία Στάμου ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 6000 m2 με περιβάλλουσα έκταση 20 στρεμμάτων ανάλογα με το είδος, την ηλικία και τον βαθμό της εκπαιδευτικής τους ανάγκης φοιτούν:
Στα Εργαστήρια: Κεραμικής, Ψυχρής Κεραμικής, Σίτισης, Χειροτεχνίας και Διακόσμησης , Υφαντικής και σε τέσσερα Εργαστήρια Ημερήσιας Διαβίωσης.
Στο Οικοτροφείο του Ιδρύματος που λειτουργεί ανελλιπώς όλο το χρόνο επί 24ωρου βάσεως όπου φιλοξενούνται νέες λόγω ανεπαρκούς οικογενειακού πλαισίου ή παντελούς έλλειψης αυτού.
Πέραν της βασικής εκπαίδευσης στον τομέα που κρίθηκαν ικανά να ειδικευτούν παρέχεται ψυχιατρική κάλυψη, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική μέριμνα, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία και προγράμματα κοινωνικοποίησης, αισθητικής, κυκλοφοριακής αγωγής κ.α.

Με αφορμή τη μουσική εκδήλωση για τα παιδιά του Ιδρύματος «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη η πρόεδρος του συλλόγου “Δώσε Ζωή”, Παναγιώτα Καμπά (αριστερά) παρέδωσε τρόφιμα και ρουχισμό στην Συντονίστρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος, Γεωργία Στάμου.

Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο από την εκδήλωση που εξωτερικεύει το μήνυμα της ένταξης των παιδιών με αναπηρία στην κοινωνία με μη φοβικούς τρόπους και τη δύναμη της ανθρωπιάς μέσω της μουσικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.