Η αλήθεια για τον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος «Η Παμμακάριστος»

Με σχετικό Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ.του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», κ. Νικόλαος Ρούσσος, γίνεται γνωστό πως η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του διακόπτεται από το σχολικό έτος 2018 -2019, εξαιτίας των σημαντικών, αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων του Παιδικού Σταθμού επί πολλά έτη.

Επισημαίνεται πως ο Παιδικός Σταθμός αφορά παιδιά τυπικής ανάπτυξης και δεν χρηματοδοτείται με οποιοδήποτε τρόπο από κρατικά κονδύλια.

Επίσης το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» συνεχίζει με συνέπεια και συγκέντρωση το εξειδικευμένο έργο που παρέχει αδιάλειπτα επί 65 χρόνια, σε πληθυσμούς με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και νοητική αναπηρία, με την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών και επιστημονικών έργων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», κ. Νικόλαος Ρούσσος.

Δυνάμει της Απόφασης 27/14.05.2018 του Δ.Σ. του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» (που ως Ίδρυμα είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, ειδικώς φιλανθρωπικό σε αντίθεση με τον Παιδικό Σταθμό του που είναι αμιγώς κερδοσκοπικός βάσει καταστατικού), η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του διακόπτεται από το σχολικό έτος 2018 -2019, εξαιτίας των σημαντικών, αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων του Παιδικού Σταθμού επί πολλά έτη και μέχρι την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την αναβάθμιση και πιστοποίηση του Παιδικού Σταθμού σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (Υ.Α. Δ22/οικ. 11828/293, ΦΕΚ 1157Β’/04.04.2017) που αφορά την ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης.

Eπισημαίνεται ότι ο Παιδικός Σταθμός του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» βάσει καταστατικού είναι ιδιωτικός, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφορά παιδιά τυπικής ανάπτυξης και δεν χρηματοδοτείται με οποιοδήποτε τρόπο από κρατικά κονδύλια.

Το Δ.Σ., σεβόμενο την ιστορία και την αφοσίωση του Ιδρύματος στο εξειδικευμένο έργο που προσφέρεται εκεί επί σειρά ετών σε ειδικούς πληθυσμούς, αποφάσισε –για τη χρονιά 2018-2019- να λειτουργήσει στο Ίδρυμα Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης για νήπια με αναπτυξιακές δυσκολίες στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών του Ιδρύματος, εφόσον προκύψουν σχετικές αιτήσεις από γονείς.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος ευχαριστεί θερμά τους γονείς παιδιών τυπικής ανάπτυξης που το εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα έτη.

Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» συνεχίζει με συνέπεια και συγκέντρωση το εξειδικευμένο έργο που παρέχει αδιάλειπτα επί 65 χρόνια, σε πληθυσμούς με Διαραραχή Αυτιστικού Φάσματος και νοητική αναπηρία, με την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών και επιστημονικών έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάστηκε στις 8 Μαρτίου 2018, νέα πτέρυγα του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», η οποία υποστηρίζει τις υπηρεσίες διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας που προσφέρει το Ίδρυμα, σε νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία. Το έργο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου.

Από το Σεπτέμβριο 2017, το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ωφελούμενων που εξυπηρετεί και στο πλαίσιο των υπηρεσιών διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με αυτισμό και νοητική αναπηρία, υλοποιεί και την Πράξη «ΚΔΗΦ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», (MIS 5002641) του Άξονα Προτεραιότητας 09: «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων-Διασφάλιση Κοινωνικής Συνοχής», Ε.Π. «Αττική 2014-2020», η οποία αφορά τη διημέρευση και ημερήσια φροντίδα 75 ωφελούμενων παιδιών με νοητική αναπηρία, για διάστημα τριών ετών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νικόλαος Ρούσσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.