Γερμανίδα πολιτικός: «Να έρθουν πρόσφυγες σε μας, να ανακουφιστεί η υπερβολικά επιβαρυμένη Ελλάδα»

«Μέλη οικογενειών των προσφύγων οι οποίοι…

«Μέλη οικογενειών των προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τα οποία ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθουν γρήγορα σε μας. Αυτό θα βοηθούσε τους ενδιαφερόμενους και θα ανακούφιζε τις υπερβολικά επιβαρυμένες ελληνικές αρχές», δηλώνει η εντεταλμένη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξή της στην Die Welt.

«Ως πρώτο βήμα», πρέπει να ενισχυθεί η απορρόφηση προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα «για να επιταχυνθεί η επανένωση των οικογενειών τους». Αναφερόμενη δε στους 13.000 πρόσφυγες οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας λέει ότι «θα πρέπει και από αυτούς να δεχτούμε σύντομα ένα ποσοστό μαζί με άλλες χώρες της Ε.Ε».

Η Κόφλερ χαρακτηρίζει τον αριθμό των Σύρων προσφύγων οι οποίοι στέλνονται από την Τουρκία στην Ε.Ε. «χαμηλό». Δεδομένων των δύο εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και εκείνων οι οποίοι ζητούν άσυλο «έρχεται ένας απαράδεκτα μικρός αριθμός στην Ε.Ε. και θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στην Αγκυρα. Πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να κινητοποιηθούμε, έστω και αν πολλές χώρες μέλη δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες».

Η σοσιαλδημοκράτις πολιτικός ασκεί επίσης κριτική στον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας από την Τουρκία. «H συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας δεν εφαρμόζεται όπως συμφωνήθηκε. Για τους μη Σύρους λ.χ. δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για άσυλο στην Τουρκία και αυτό είναι απαράδεκτο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.