Η Γερμανία επενδύει σε Ρουμανία & Σερβία αλλά όχι στην Ελλάδα!

«Στη Ρουμανία και τη Σερβία νέες γερμανικές επενδύσεις γίνονται κάθε εβδομάδα, αλλά όχι στην Ελλάδα», γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο “Fokus” που μεταφράζει το echedoros-a.gr επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του γερμανο- ελληνικού επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαΐλη, εξηγώντας τις συνθήκες για επενδύσεις στη χώρα του, ότι είναι ο κύριος λόγος για την κατάσταση που επικρατεί. «Το κλίμα αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ καλό. Υπάρχει αβεβαιότητα και φυσικά εξακολουθούμε να έχουμε ελέγχους των κεφαλαίων. Δεν περιμένω κάποια γερμανική επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα τώρα ή στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Μαΐλης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αντίθετα, υπάρχει ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα για ξένες επενδύσεις στη Σερβία και τη Ρουμανία.
Ο εταιρικός φόρος στην Ελλάδα ανέρχεται στο 29% ενώ στη Ρουμανία είναι 16% και στη Σερβία 15%, επίσης υπάρχει μια διάταξη για τις νέες μικρές επιχειρήσεις που φορολογούνται μόνο κατά ένα (1) τοις εκατό κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους.

Το ποσό της προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 20 τοις εκατό στη Ρουμανία και ενώ στην Ελλάδα είναι 24 τοις εκατό, στη Σερβία είναι 20%, αλλά κάποια τρόφιμα για παράδειγμα εξαιρούνται από αυτόν τον φόρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.