Γαστρεντερίτιδα “θέρισε” μαθητές σε πενταήμερη στη Θεσσαλονίκη

Σε ιό και όχι σε τροφική δηλητηρίαση οφείλεται η γαστρεντερίτιδα που υπέστησαν μαθητές του 6ου Λυκείου της Πάτρας στη διάρκεια της πενταήμερης στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ο Διευθυντής Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Γ. Αφράτης: «Είχαμε αυτό το δυσάρεστο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη όπου 25 παιδιά από την πενταήμερη εκδρομή του 6ου Λυκείου Πατρών νόσησαν με τον ιό της γαστρεντερίτιδας . Μάλιστα μέχρι να επιστρέψει το λεωφορείο στην Πάτρα αρρώστησαν και άλλα 5 παιδιά με αποτέλεσμα οι ασθενείς που παραλάβαμε εμείς να είναι 30″ αναφέρει και προσθέτει στο thebest.gr :

“Πρέπει εδώ να τονίσουμε την σπουδαία συμβολή των καθηγητών στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στο πολύ δύσκολο ταξίδι της επιστροφής(με μάσκες, φάρμακα και συνεχή φροντίδα στους μαθητές).

Αποκλείουμε την περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης καθώς όλοι οι μαθητές έτρωγαν μαζί και οδηγούμαστε στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ιό γαστρεντερίτιδας.

Η απόφαση για επιστροφή πάρθηκε από την αρχηγό της εκδρομής σε συνεννόηση με την διευθύντρια του σχολείου αλλά και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Η επείγουσα επιστροφή της εκδρομής αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών καθώς απαιτήθηκε η παρουσία 2 τουλάχιστον συνοδών καθηγητών στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι μαθητές του σχολείου, με αποτέλεσμα να μένει μόνο ένας συνοδός με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το γεγονός αυτό δυσκόλευσε την παρακολούθηση και εποπτεία των υπόλοιπων μαθητών της εκδρομής με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλειά τους.

Υπήρχε ένα μοναδικό περιστατικό, που μετά από συνεννόηση με εμάς και με την διεύθυνση του σχολείου, γονείς παρέλαβαν ένα μαθητή από το νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη και δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους μαθητές στην επιστροφή τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.