Ευροπέος

Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

 

Πρόεδρος του “Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα”

Ήρθαν τα πρωτοβρόχια και όπως τα σαλιγκάρια, έκαναν πάλι την εμφάνισή τους για την χειμερινή σεζόν στα τηλεπαράθυρα οι γνωστοί τηλεπολιτικοί και τηλεδημοσιογράφοι για να διαλαλήσουν ξανά με τις γνώριμες στριγκές φωνές τους την «δημοκρατική» και «φιλολαϊκή» πραμάτεια τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούω τις κραυγές τους για πολυφωνία στα κανάλια, για βοσκοτόπια, για δάνεια αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να έχει σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Άκουσα μάλιστα την Παρασκευή, στο δελτίο του ΣΚΑΪ, στις 6, από γνωστό πανειδήμονα σχολιαστή-δημοσιογράφο, την διαπλανητικής πρωτοτυπίας πρόταση περί μη καταβολή του τιμήματος για την απόκτηση αδείας λειτουργίας του σταθμού έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να δοθούν σε παραγωγές ντοκιμαντέρ που θα βλέπουν οι Έλληνες για να επιμορφώνονται αλλά και να ψυχαγωγούνται. Σαλτάρισα λοιπόν όταν συνειδητοποίησα ότι σύμφωνα με την ευφυή σκέψη του πανειδήμονα σχολιαστή-δημοσιογράφου, κακώς οι πολίτες πληρώνουν φόρους αφού αν κρατούσαν τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργούν και να προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας, ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητά του, ψυχαγωγία στους συμπολίτες του…
Όμως πέρα από κάθε πλάκα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η εμμονή συγκεκριμένων καναλιών να εξαντλούν όλες τις «ενημερωτικές» αλλά και ψυχαγωγικές εκπομπές τους εδώ και πολλούς μήνες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους…
Εκτός όμως από τους «δημοσιογράφους» και κάποιοι πολιτικοί, σε καθημερινή βάση μαλλιοτραβιούνται στα τηλεπαράθυρα για το «ζέον» θέμα της επικαιρότητας, τις άδειες των καναλιών. Πέρα όμως από τις άδειες υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια η καθημερινή προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων στην οποία επιδίδονται με θέρμη. Έτσι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δικό τους μνημόνιο ήταν το καλύτερο, ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν καλύτερο από το δεύτερο, το δεύτερο καλύτερο από τρίτο και ότι το τέταρτο που μας φοβερίζουν ότι θα έρθει, θα είναι χειρότερο από όλα τα προηγούμενα.
Όλος αυτός ό άθλιος συρφετός δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι πλέον ο ελληνικός λαός δεν κάνει επιλογή μνημονίων, ο ελληνικός λαός αρνείται τα μνημόνια και την λιτότητα που επιβάλλουν.
Ο έλληνας πολίτης πριν μερικά χρόνια πίστεψε αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που τον έπεισαν ότι θα ευημερεί ως ευρωπαίος και σήμερα δυστυχώς συνειδητοποιεί ότι κατάντησε απλά ευρωπέος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.