Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προστασίας κακοποιημένων προσφύγων γυναικών

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό έργο: «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προστασίας κακοποιημένων προσφύγων γυναικών» που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Justice).
Το έργο έχει ως σκοπό την υποστήριξη και ενδυνάμωση των προσφύγων γυναικών που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, προκειμένου να προσεγγίσουν το πρόβλημα της βίας εναντίον τους και να κατανοήσουν το ρόλο τους στην πρόληψή της. Η αποδέσμευση των κακοποιημένων γυναικών από τα πολιτισμικά καθορισμένα στερεότυπα και η ένταξή τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία των ίσων δικαιωμάτων, θα γίνει σταδιακά μέσω ενεργειών κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Μέσω του έργου θα αναπτυχθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξη των κακοποιημένων προσφύγων γυναικών εντός των κοινοτήτων που ζουν. Ταυτόχρονα θα αναπτυχθεί στενή συνεργασία με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς με σκοπό την προώθηση δράσεων κατά της βίας των γυναικών.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί στο έργο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης. www.eurolocaldevelopment.org
Συντονιστής του έργου είναι η Omega-Transcultural Center for mental and physical health and integration (Αυστρία).
Συμμετέχουν επίσης από Βουλγαρία Nadja Centre Foundation, από Πολωνία Feminoteka Foundation, από Ισπανία General Secretary for Equality of the Governent of Galicia και από Ηνωμένο Βασίλειο Iranian and Kurdish Womens Rights Organization.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης στο info@eurolocaldevelopment.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.