Εργαζόμενοι των Public δικαιώθηκαν δικαστικά για δεδουλευμένα τους!

Θετική ήταν η εξέλιξη σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα Public Καλαμάτας & Πάτρας.

Σας παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής:

“Όπως πρόσφατα είχαμε ως Σύλλογος αναδείξει, συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας που εργάζονταν στα Multirama/Public σε Καλαμάτα και Πάτρα, καταγγέλλοντας την εργασιακή πραγματικότητα που είχαν βιώσει και μια πληθώρα εργοδοτικών αυθαιρεσιών, κατέθεσαν αγωγές, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Με την εκδίκαση των αγωγών αυτών, ήδη οι πρώτοι έξι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δικαστικά, ενώ εκκρεμούν οι αγωγές τριών ακόμα απολυμένων. Όμως η εργοδοσία του Public δε δεχόταν να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να καταβάλει τα ποσά είχαν επιδικαστεί. Πίεζε για συμβιβασμό για πολύ μικρότερα ποσά, απειλώντας πως θα ασκήσει έφεση αν οι απολυμένοι δεν τον αποδεχτούν.

Ώσπου, μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους που είχαν δικαιωθεί και από το Σύλλογό μας, υπήρξε θετική εξέλιξη στην υπόθεση αυτή. Μάλιστα, την ώρα της παρέμβασής μας στο Public Συντάγματος στις 5/12/17 η δικηγόρος των εργαζομένων έλαβε ενημέρωση από το νομικό τμήμα της εργοδοσίας ότι θα καταβάλλονταν άμεσα ένα μέρος των δεδουλευμένων (αυτό που οριζόταν ως άμεσα εκτελεστό), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εργοδοσία δε θα προχωρούσε σε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Πριν από λίγες ημέρες, ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους ότι τελικά τα Public αναγκάζονται να καταβάλουν άμεσα και σε μια δόση ένα συνολικό ποσό λίγο χαμηλότερο από αυτό που είχε επιδικαστεί. Η εξέλιξη αυτή έγινε συλλογικά αποδεκτή από τους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση εκκρεμεί και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους των οποίων οι αγωγές δεν έχουν εκδικαστεί ως τώρα.

Αυτή η υπόθεση αγώνα, που φαίνεται να κλείνει αισίως για τους εργαζόμενους, έρχεται να καταδείξει τη σπουδαιότητα της συλλογικής αντίστασης μέσα στους χώρους εργασίας μας. Επίσης, καταδεικνύει ότι ως εργαζόμενοι έχουμε στα χέρια μας τη δύναμη να στεκόμαστε επιτυχώς απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, όσο κι αν αυτή αβαντάρεται από ένα ολοένα και πιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο.

Στέλνοντας τους αγωνιστικούς & συναδελφικούς μας χαιρετισμούς στους πρώην εργαζόμενους σε Multirama/Public Καλαμάτας και Πάτρας, καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας στα Public και σε κάθε εργασιακό χώρο, να καταγγέλλουν κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας-τρομοκρατίας. Να μην επιλέγει κανείς μας το δρόμο της ανοχής ή της παραίτησης. Αλλά να ακολουθούμε όλοι μαζί το δρόμο του αγώνα για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στους συναδέλφους στα καταστήματα Public όλης της χώρας, τους καλούμε να έρχονται κι όλοι αυτοί σε επικοινωνία με το Σύλλογό μας, ώστε, μέσα από την οργάνωση των κοινών αγώνων μας, τόσο στις πόλεις όπου ζουν κι εργάζονται, όσο και στην Αττική, να ισχυροποιούμε τη θέση μας απέναντι στην κοινή εργοδοσία μας”.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.