Εργαζόμενοι ΕΛΚΕΘΕ κατά Δημάρχου 3Β για τις μετρήσεις ρύπανσης!

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), μετά τις ατυχείς δηλώσεις του δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου . Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην ιδιότητα του δημάρχου κ. Κωνσταντέλλου, ο οποίος ζήτησε (!!!) να γίνουν μετρήσεις. «Με ποια ιδιότητα ο κος Κωνσταντέλλος αξιώνει κινητοποίηση του ΕΛΚΕΘΕ μετά από τηλεφώνημά του; Μήπως πάνω στη σύγχυση του νόμιζε πως το ΕΛΚΕΘΕ είναι υπηρεσία του δήμου του;», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε έφτασε επίσημο αίτημα του στο ΕΛΚΕΘΕ.

«Επειδή ο δήμαρχος επικαλείται την περίπτωση της έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις το ΕΛΚΕΘΕ οφείλει να ιεραρχεί τις δράσεις του σύμφωνα και με τις εντολές που λαμβάνει από τις προϊστάμενες του αρχές, που είναι η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και σε συνεργασία με υπηρεσίες όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού. Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα γινόταν αν ο καθένας έδινε εντολή – και μάλιστα προφορική – στο ΕΛΚΕΘΕ να δράσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο…».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ, τα μέλη του επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος για συκοφαντική δυσφήμηση, τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους δημοσιογράφους που δεν μερίμνησαν ώστε να διασταυρώσουν τις καταγγελίες του δημάρχου.

Αυτό πάντως που τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ, είναι πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει στοχευμένες παράκτιες μετρήσεις, ενώ ήδη το Ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» δειγματοληπτεί σε συγκεκριμένους σταθμούς στον Σαρωνικό.

«Αυτή η διαδικασία, καθώς και η διαδικασία ανάλυσης των δειγμάτων και εξαγωγής συμπερασμάτων, θα είναι μια συνεχόμενη και δύσκολη προσπάθεια, που χωρίς αμφιβολία το προσωπικό του ΕΛΚΕΘΕ θα φέρει για άλλη μια φορά εις πέρας. Έχοντας επίγνωση, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, της κρισιμότητας της κατάστασης, το ΕΛΚΕΘΕ θα ενημερώνει διαρκώς τις αρχές και την ελληνική κοινωνία για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις αυτού του τραγικού συμβάντος» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Κέντρου.

Πηγή: anatropionline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.