Επιβεβαίωση “Αδιάκριτου” για το “ντου” στην παράνομη λέσχη

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε προχθές (6 Οκτωβρίου 2016) σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα- internet cafe, κατάλληλα διαμορφωμένο για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα 42χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, 55χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και δύο 73χρονοι ημεδαποί, πελάτες του καταστήματος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις –κατά περίπτωση– παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Επισημαίνεται ότι οι διαχειριστές του καταστήματος για να αποφύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης του χώρου. Συγκεκριμένα η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε με ασύρματο τηλεχειριστήριο-μπουτόν.
Παράλληλα είχαν τοποθετήσει και θέσει σε λειτουργία ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης εντός και εκτός του χώρου, αποτελούμενο από (10) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και καταγραφικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Από την έρευνα που έγινε στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (59) πλήρης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (2) παιγνιομηχανήματα τύπου «Τρίλιζα» και (2) τραπέζια παιγνιόχαρτων, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
 (3) οθόνες τηλεόρασης,
 (7) τράπουλες,
 πλήθος εγγράφων με σημειώσεις που αναγράφονταν στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του καταστήματος και
 το χρηματικό ποσό των (304,00 ευρώ)
Τα κατασχεθέντα, θα παραδοθούν για φύλαξη στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών.
Επίσης βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε το αποκλειστικό θέμα του “Αδιάκριτου”:

Αποκλειστικό: «Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομη λέσχη στην Καλλιθέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.