Επίσκεψη Ομπάμα: Κλειστές Βάρης – Κορωπίου και Αττική Οδός

Θα παραμείνει κλειστή έως και τις 13:00 – Κλειστή έως και τις 13:00 και η Αττική Οδός – Κανονικά κινούνται οι συρμοί του Ηλεκτρικού – Οδικές αρτηρίες θα κλείνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου – Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο
Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται ο Μπάρακ Ομπάμα και η αμερικανική αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα κλείνουν, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στην παραλιακή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τη Συγγρού, τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτή την ώρα κλειστή είναι η λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου και η Αττική οδός. Και οι δύο θα παραμείνουν κλειστές έως και τις 13:00.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο. Σύμφωνα με την Τροχαία, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής θα κλείνουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και οι κάθετοι δρόμοι σε βάθος εκατό μέτρων και αυτό θα ανακοινώνεται προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Με απλά λόγια ολόκληρο το κέντρο σήμερα και αύριο θα είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα λόγω της επίσκεψης Ομπάμα γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σχεδόν σε όλους τους δρόμους του λεκανοπέδιου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας: «κατά το διήμερο (15 και 16-11-2016) της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Ο χάρτης που δείχνει που θα κινηθεί η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου – Μέσα σε ό,τι περιλαμβάνεται στο κόκκινο περίγραμμα δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

Κλείνουν σταθμοί του μετρό-Χειρόφρενο μέχρι τις 10 σε μετρό και τραμ

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στους οδηγούς και τους πολίτες της Αθήνας θα δημιουργήσει το γεγονός ότι μέχρι τις 10 το πρωί δεν θα κινηθούν οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ καθώς το σωματείο ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να μην αναστείλει την προγραμματισμένη για σήμερα κινητοποιήση.

Αντίθετα κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανέστειλαν την κινητοποίησή τους.

Παράλληλα λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου από τις 10.20 έως και τις 11.20 το πρωί, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, τέλος, από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, κατά την ώρα που θα κρίνουν οι επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο πολλά σχολεία του δήμου Αθηναίων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους. Ο δήμος Αθηναίων, μετά από εισήγηση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα εξής σχολεία:

1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ στην οδό Σκουφά 43.

2. 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.

3. 15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.

4. 1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4.

5. 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34

6. 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1

7. 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1

8. 46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Αδριανού 106-108

9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “Βασίλειος Καμπάνης” στην οδό Αδριανού 106-108

10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4

11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4

12. 95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34

13. 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ

14. 10 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

15. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

16. 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

17. 5ο Γυμνάσιο Αθηνών

18. 46ο Γυμνάσιο Αθηνών

19. 46ο ΓΕΛ Αθηνών

20. 26ο ΓΕΛ Αθηνών

21. 26ο Γυμνάσιο Αθηνών

22. 1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

23. 2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

24. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών

25. Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρηκόων

26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α’ Αθήνών.

Επίσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:

1) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών Αθήνας

2) 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

3) 15ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

4) Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών

5) 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

6) 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

7) 5ο Γυμνάσιο Αθηνών

46ο Γυμνάσιο Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.