Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της ΕΛΑΣ στα Τίρανα [φωτο]

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στα Τίρανα Αλβανίας την 04 Νοεμβρίου 2016, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Γενικό Διευθυντή κ. Haki Cako.
Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Γραικούσης και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.
tsouvalas_tirana_2

Κύρια θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές και η ενίσχυση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας με περαιτέρω πρωτοβουλίες και δράσεις. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε ο ορισμός σημείων επαφής για την ανταλλαγή πληροφοριών, η πραγματοποίηση συναντήσεων εμπειρογνωμόνων για θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και μετανάστευσης, καθώς και παροχή εκπαιδεύσεων από την Ελληνική Αστυνομία προς την Αστυνομία της Αλβανίας.
Επίσης, ο κ. Αρχηγός, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, κ. Samir Tahiri, σε εθιμοτυπική συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν διμερή θέματα αστυνομικής συνεργασίας. Ειδικότερα, ο Αλβανός Υπουργός έθεσε το θέμα διελεύσεων πολιτών της χώρας του προς την Ελλάδα. Ο κ. Αρχηγός υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το κεκτημένο SCHENGEN, καθώς και τα κριτήρια που απαιτούνται για την είσοδο υπηκόων τρίτων χωρών στο χώρο SCHENGEN.

tsouvalas_tirana_3Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Τίρανα, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο και τη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην ειρηνική διαβίωση και ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός, εξήρε την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στην Ορθοδοξία και τον άνθρωπο και εξέφρασε την ηθική υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στο έργο που επιτελεί.
Επίσης κατά την επίσκεψη στα Τίρανα ο κ. Αρχηγός και η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν, με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.