Επιμνημόσυνη δέηση στους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον

Σήμερα όπως κάθε χρόνο στις 12 Νοεμβρίου τιμήθηκαν οι πεσόντες άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε το 2006 (άρθρο 22 του Ν.3511/2006), σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος (ιδρύθηκε το 1930 με πρωτοβουλία του Ελευθερίου Βενιζέλου).

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) κ. Ιωάννη Σταμούλη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Δημήτρη Σταθόπουλο.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχε στον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος», στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου εντός της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, και στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον στο «Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών», καθώς εφέτος συνέπεσε και η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών».
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το τέλος των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων και κυρίως η τιμή στους ηρωικώς πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Πυροσβέστες είναι χρέος της πολιτείας. Οι αξίες για τις οποίες οι ήρωες Πυροσβέστες θυσίασαν τη ζωή τους είναι για ‘μας ιερή παρακαταθήκη: η φιλοπατρία, η ενσυνείδητη εκπλήρωση του καθήκοντος, η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών.

Στη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της περιουσίας τους αλλά και της κοινής μας κληρονομιάς, του φυσικού πλούτου της χώρας μας, του περιβάλλοντος, το Πυροσβεστικό Σώμα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Το καλοκαίρι που πέρασε ένας ακόμη πυροσβέστης, ο Δόκιμος Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων. Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε.
Οι Πυροσβέστες που θυσιαστήκαν για την πατρίδα, έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή. Δυστυχώς, όμως, εκ μέρους του αρμοδίου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ακούστηκαν το περασμένο καλοκαίρι πρωτοφανείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για το Πυροσβεστικό Σώμα, που απαξιώθηκε ως ένας από τους πιο “στρεβλούς μηχανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου”, ενώ ισοπεδωτικές ήταν και οι αναφορές για “ανεκπαίδευτους πυροσβέστες”. Κι αυτό, τη στιγμή που οι πυροσβέστες με πραγματική αυτοθυσία πάλευαν με τις φλόγες, ενώ ο ίδιος και η κυβέρνησή του βαρύνονται για την ελλιπή προετοιμασία της αντιπυρικής προστασίας και την έλλειψη σχεδιασμού.
Εκ μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την προσφορά των αποστράτων και την ευγνωμοσύνη μας προς τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων πυροσβεστών, που θα παραμείνουν πάντοτε στην μνήμη μας ως πρότυπα ανδρείας, ανιδιοτέλειας και αυταπάρνησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.