Έλληνες πολίτες ταξιδεύουν τσάμπα με την … “Erdogan Tours” [φωτο]

Πριν λίγες μέρες 60 περίπου νέοι της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ) πραγματοποίησαν ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά το διάστημα από 24 έως 26 Δεκεμβρίου 2017 επισκέφτηκαν διάφορα ιστορικά και τουριστικά μέρη στην Κωνσταντινούπολη και στις 26 Δεκεμβρίου επέστρεψαν στην Ξάνθη. Ο Χασάν Κιουτσούκ-πρόεδρος του παραρτήματος Ουσκουντάρ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) ήταν αυτός που την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου υποδέχτηκε την Ομάδα των Παραδοσιακών Χορών που είχαν επικεφαλής τον Μπουλέντ Χατζισαλίχ-υπεύθυνο Νεολαίας της ΤΕΞ και τους δασκάλους χορών Τουλίν Χατζιχαλίλ και Γκιοκχάν Μουσταφά. Το ίδιο απόγευμα η ομάδα έκανε βόλτα στην αγορά Σιρκετζί.

Έλληνες πολίτες ξεναγήθηκαν στο μουσείο “Πανόραμα 1453” που εξιστορεί την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς!

Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017, μετά από το πρωινό, συνοδεία του προέδρου του παραρτήματος Ουσκουντάρ-Χασάν Κιουτσούκ, έγιναν επισκέψεις στο Minyatürk, στο μουσείο-Panorama 1453, στο Σουλταναχμέτ και στο παράρτημα του BTTDD στο Ζεϊτινμπουρνού. Στην επίσκεψη εκεί παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσείν, οι πρόεδροι των παραρτημάτων Ουσκουντάρ και Ζεϊτίνμπουρνού και ο Μουσά Γιουρτ-πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος Ερεύνης και Κατασκευής Τζαμιών Δυτικής Θράκης. Οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν επίσης και το Ορτάκιοϊ.

Στις 26 Δεκεμβρίου έγιναν επισκέψεις στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ και στο Mall. Αργότερα η ομάδα επέστρεψε στην Ξάνθη.

Σχόλιο tourkikanea.gr:

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η ιστοσελίδα rodopruzgari αυτή κρύβει βασικά σημεία της εκδρομής αυτής . Καταρχήν λοιπόν να υπογραμμίσουμε πως η εκδρομή αυτή έγινε με έξοδα της Τουρκίας. Το δηλώνει ο ίδιος πρόεδρος ο Νετσμεττίν Χουσεΐν που σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BTTDD δηλώνει πως: “Στην διάρκεια της θητείας μου φιλοξενήσαμε στην Τουρκία 10-15 χιλιάδες άτομα”. Ενώ στο ίδιο δημοσίευμα ο προαναφερόμενος Χασάν Κιουτσούκ, ευχαριστεί τον δήμο Φάτιχ ¨για την στήριξη του το ταξίδι αυτό¨. Φανταζόμαστε πως η στήριξη αυτή δεν θα είναι μόνο ευχές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.