Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές με Ευρωπαίους

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , Τζέρι Ράις δήλωσε ότι οι διαφορές με τους Ευρωπαίους δεν έχουν ακόμη γεφυρωθεί, ώστε να εγκριθεί από το ΔΝΤ η ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής πίστωσης που περιλαμβάνει το «επί της αρχής» πρόγραμμά του για την Ελλάδα.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ επεσήμανε ότι προκειμένου να ενεργοποιηθεί το «επί της αρχής» πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις:
να εφαρμόζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κάτι που -όπως συμπλήρωσε- γίνεται και υπάρχει πρόοδος, να υπάρξει ελάφρυνση χρέους που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.
«Όταν θα έχουμε και τα δύο αυτά ζητήματα στη θέση τους θα πάμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο για να ενεργοποιήσουμε το “επί της αρχής” πρόγραμμα», συνέχισε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι, αν και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους σε σχέση με το 2015, δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές.
Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για κάτι τέτοιο και επανέλαβε πως παραμένουν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.