Έκκληση Κούρδων για ενότητα όλων των κομμάτων & οργανώσεων

Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) κάνει έκκληση προς όλους τους Κούρδους, τα πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις να ενωθούν “σε ένα ιστορικό καθήκον”, στη δημιουργία ενός Εθνικού Κογκρέσου που αποτελεί «ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας». Σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα, ο συμπρόεδρος της KCK επεσήμανε την ανάδυση του κουρδικού έθνους στη Μέση Ανατολή κατά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα και τη γενική αποδοχή του.

«Οι Κούρδοι μέσα στη διαδικασία των πολιτικών ισορροπιών του 21ου αιώνα, βρίσκονται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό του 20ου αιώνα, έχοντας μεγάλα πλεονεκτήματα. Οι Κούρδοι έχουν, τώρα, σημαντικές πολιτικές και στρατιωτικές οργανώσεις και δεν είναι όπως στο παρελθόν, τώρα διακατέχονται από τη δημοκρατική θέληση να ζήσουν ελεύθεροι και στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν (Τουρκία, Ιράκ, Ιράν, Συρία).

Οι Κούρδοι έχουν, τώρα πλέον, σταθερή εθνική συνείδηση και ταυτότητα, όπου και αν βρίσκονται. Το Κουρδικό Πρόβλημα είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός και παρουσιάζεται ως απόρροια ενός δυνατού έθνους».

Οι Κούρδοι έχουν γίνει μια αναδυόμενη χώρα στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι έτοιμη να τους δεχθεί όλους και τους φίλους και τους εχθρούς», είναι μερικά από τα αποσπάσματα του δημοσιεύματος.

Θα τονισθεί ακόμη:

«Η κουρδική αδυναμία είναι η ενότητα της πολιτικής δράσης για το Κουρδιστάν, που αντικατοπτρίζεται με τα προβλήματα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων σε όλα τα μέρη. Είναι γεγονός ότι σπαταλιούνται οι ιστορικές ευκαιρίες και οδηγούμαστε σε απώλεια των ευκαιριών αυτών».

Επισημαίνεται, ότι είναι αναγκαία η ένωση όλων των Κούρδων στο Bakur Kurdistan (Τουρκία), στη Rojava (βόρεια Συρία) και στην Rojhelat (βόρειο Ιράκ), ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε όλα τα τμήματα να έχουν μία φωνή στο Εθνικό Κογκρέσο, προκειμένου να αποκτηθούν μεγάλα κέρδη, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα που μεταφράζει το echedoros-a.gr.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία επιβάλει την ανάγκη σε όλα τα πολιτικά κόμματα να δουν το κοινό συμφέρον και να αντικρίσουν τις ιστορικές τους ευθύνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.