Έκκληση Γαλλίας σε Ρωσία για ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι

Η Γαλλία απεύθυνε έκκληση στη Ρωσία για την άρση των εμποδίων στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι υποστηρίζει πλήρως την επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι που παρουσίασαν η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το συριακό καθεστώς και οι χώρες που το υποστηρίζουν με πρώτη τη Ρωσία βάζουν στο στόχαστρο τους άμαχους στο Χαλέπι.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ κάνει αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και υπογραμμίζει το εξής:

«Καλούμε τη Ρωσία να πράξει τα δέοντα για την άρση των εμποδίων στις ανθρωπιστικές βοήθειες στην περιοχή. Θα πρέπει ταυτόχρονα να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών.»

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι νοσοκομεία και οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας γίνονται στόχος των επιθέσεων και πως πρέπει να διασφαλιστεί η επείγουσα μεταφορά νερού, τροφίμων και φαρμάκων σε 130.000 άτομα στην περιοχή που έχουν ανάγκη για βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.