Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018 σε ηλικία 78 ετών. Ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας, μην μπορώντας να αντέξει το χαμό του γιο του, Νίκου Τριανταφυλλίδη. Εδώ και πολλούς μήνες υποστηριζόταν με φιάλες οξυγόνου δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει και έδινε μια πολύ δύσκολη καθημερινή μάχη.
Γιατί τον αποκαλούσαν «Γελωτοποιό της Ρωμιοσύνης»
Στις 7 Μαΐου 1940 γεννήθηκε στην Καλαμαριά ο Χάρρυ Κλυνν (κατά κόσμο Βασίλης Τριανταφυλλίδης). Κάποιοι τον αποκάλεσαν «Γελωτοποιό της Ρωμιοσύνης», κάποιοι άλλοι «Προφήτη»… Όπως και να ’χει, δε νομίζουμε να υπάρχει άλλος καλλιτέχνης στο είδος που υπηρέτησε, που να «κεντράρισε» τόσο επιτυχημένα στα στραβά και τα ανάποδα του δημόσιου βίου, ανοίγοντας παράλληλα δρόμους για τους επόμενους… Ελάχιστοι βέβαια ήταν αυτοί, που κατάφεραν να πλησιάσουν το «μύθο» του…
Όπως μας πληροφορεί ο Πέτρος Δραγουμάνος στον «Οδηγό ελληνικής δισκογραφίας», ο Χάρρυ Κλυνν ήλθε στην Αθήνα το 1958 και για τρία χρόνια εμφανιζόταν μαζί με τον Γιώργο Οικονομίδη σε νυχτερινά κέντρα. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1964, ενώ την περίοδο 1965 με 1974 έζησε στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τον Οκτώβρη του 1974 άρχισε εμφανίσεις σε μπουάτ της Πλάκας…
Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και σήμερα στιγμές που να «χρειαστεί» να ανατρέξουμε στη δισκογραφία του. Νομίζουμε πως οι δίσκοι του, για μεγάλη μερίδα του κοινού, είναι σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες. Τους ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά…
Είναι χαρακτηριστικό πως, αν εξαιρέσουμε τους δυο τελευταίους δίσκους, όλοι οι υπόλοιποι έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι.
Δείτε ένα απόσπασμα από την επιθεώρηση “Και φάγαν αυτοί καλά κι εμείς… χειρότερα”: