Η δραματική διάσωση σκύλου που έπεσε μέσα σε πηγάδι [φωτο]

Το πρωί του Σαββάτου η Π.Υ. Άμφισσας ειδοποιήθηκε για διάσωση σκύλου λόγω κατακρήμνισης στην περιοχή των Δελφών στη θέση «Κακαβάκια».

Αμέσως πήγε ένα όχημα με τρεις άνδρες όπου διαπίστωσε ότι ο σκύλος είχε κατακρημνιστεί σε ξεροπήγαδο βάθους 30 μέτρων περίπου. Επιχειρήθηκε ανάσυρση αλλά λόγω της επικινδυνότητας της επιχείρησης, του βάθους και του σαθρού του εδάφους του γύρω χώρου ζητήθηκε η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Χρησιμοποιήθηκε κατάλληλος εξοπλισμός για διασώσεις από πηγάδια με ορειβατικούς κάλους διάσωσης και λήφθηκαν μέτρα για την ασφαλή επιχείρηση και μη τραυματισμό τόσο των διασωστών όσο και του ζώου.

Στην τελική επιχείρηση έλαβαν μέρος 11 άνδρες (5 από την Π.Υ. Άμφισσας και 6 από την 7η ΕΜΑΚ) με 4 οχήματα και η διάσωση περατώθηκε με επιτυχία στις 16:30΄ το απόγευμα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr την επιχείρηση συντόνισαν ο Δ/τής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας και ο Δ/της της Π.Υ. Άμφισσας Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Αυτό που έκανε εντύπωση στους διασώστες καθ΄ όλη την διάρκεια της δύσκολης επιχείρησης ήταν η συμπεριφορά του σκύλου, ειδικά στο στάδιο της ανέλκυσής του, από τον άνδρα της 7ης ΕΜΑΚ, ο οποίος συνεργάστηκε με τέτοιο τρόπο με τον διασώστη που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι τα ζώα και κυρίως οι σκύλοι έχουν την αίσθηση της βοήθειας από τον άνθρωπο και ανταποκρίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.