Δρακόντεια κριτήρια & “ψαλίδι” στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε σήμερα και θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου 2018 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος με πιο αυστηρά κριτήρια στις εκπτώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ . Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Στα νέα κριτήρια του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι σήμερα εκδίδεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες:

Α. Σε αυτούς που καλύπτουν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση που θα φτάνει στο 35%.

Β. Σε εκείνους που καλύπτουν τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 70%.

Η ΚΥΑ που δημοσιεύεται σήμερα θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.

Αλλάζει, επίσης με την ΚΥΑ το πλαφόν των 1500KW, που πηγαίνει στις 1650 KW, δηλαδή θα υπάρχει απόκλιση του 10% ετησίως, για την υπέρβαση στην κατανάλωση.

«Από 0-1600KW η τιμή θα είναι στάνταρ για όλες τις κατηγορίες», σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης σχετικά.

Αναφορικά με τη νυχτερινή χρέωση στο ρεύμα, είπε πως θα έχει «μία ενιαία τιμή» και αναφέροντας ότι εξομοιώνεται με την ημερήσια, υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού, θα δει μείωση στο λογαριασμό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.