Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ από τη ΛΟΤΑΡΙΑ του ΥΠΟΙΚ [οδηγίες]

Η Λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών έκανε σήμερα πρεμιέρα και 1.000 ευρώ θα πάνε σε 1.000 καταναλωτές που πραγματοποίησαν αγορές με κάρτα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Οι νικητές του συστήματος για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις θα λάβουν σχετική ειδοποίηση και θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο taxis.

Τα χρήματα της λοταρίας των αποδείξεων θα είναι αφορολόγητα και δεν θα συμψηφίζονται με οφειλές που μπορεί να έχει στην εφορία ή στα Ταμεία ο κάθε καταναλωτής. Η ανακοίνωση των τυχερών θα γίνει με τον αριθμό ΑΦΜ και όχι με ονοματεπώνυμο.

Πως μαζεύουμε τους “λαχνούς”

Κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή (αγορές με πλαστικό χρήμα ή e-banking) θα εξασφαλίζει για τον φορολογούμενο έναν αριθμό ηλεκτρονικών λαχνών. Δηλαδή συγκεκριμένους κωδικούς λαχνών.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που αφορούν μικρά ποσά δίνουν περισσότερους λαχνούς σε σχέση με τις μεγάλες αγορές.

Για παράδειγμα: Αν ένας φορολογούμενος αγοράσει από ένα κατάστημα με κάρτα προϊόντα αξίας έως 10 ευρώ θα λαμβάνει 10 λαχνούς.

Αν αγοράσει προϊόντα αξίας 20 ευρώ θα λαμβάνει 15. Και όσο αυξάνει η αξία της συναλλαγής τόσο θα μειώνεται αναλογικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών λαχνών που θα του πιστώνεται.

Ο αριθμός των “λαχνών” θα γίνει με βάση την παρακάτω κλίμακα αξίας συναλλαγών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα:

– για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ τον μήνα, ένας λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

– για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

– για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

– για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Πως θα πληροφορηθείτε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα. Θα είναι προσωποποιημένο και θα φτάνει στον λογαριασμό τους στο Taxis.

Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxis.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxis.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι. Δηλαδή οι κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.ά. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Στη σημερινή παρθενική λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών αναδείχθηκαν οι πρώτοι χίλιοι τυχεροί που κέρδισαν από χίλια ευρώ ο καθένας, ακατάσχετα και αφορολόγητα. Παράλληλα, κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες. Για επιπλέον δύο δισ. ευρώ η φορολογική συγκομιδή από την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών. Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, επισήμανε ότι η δημόσια κλήρωση αποτελεί ένα επιπλέον έμπρακτο κίνητρο για διαφάνεια στις συναλλαγές. Ο διαδικτυακός τόπος της Α.Α.Δ.Ε, (www.aade.gr) όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να «πέφτει», σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.