Οι δημόσιοι λειτουργοί της Ουκρανίας “ξεπλένουν” χρήμα στην πολιτική!

Η Ουκρανία των τεραστίων ανισοτήτων αποκαλύπτεται από το νέο νόμο για τα περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτόν, όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν διαδικτυακά τις περιουσίες τους. Τα αποτελέσματα έχουν αφήσει άφωνους τους Ουκρανούς, που συχνά δεν έχουν αρκετά για να επιβιώσουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του βουλευτή που δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης 95 διαμερισμάτων.

«Πριν, οι αξιωματούχοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα μετρητά τους, τα ακριβά τους ρολόγια, τα ακριβά τους αυτοκίνητα, την περιουσία τους και τώρα πρέπει να τα δηλώνουν όλα αυτά. Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι μια νέα επανάσταση στην Ουκρανία», είπε το μέλος του Κέντρου Δράσης κατά της Διαφθοράς, Ολεξάντρα Ουστίνοβα.

Ένα άλλο μέλος του κοινοβουλίου δήλωσε ότι έχει 1 εκατ. δολάρια στο σπίτι του, άλλοι πολιτικοί το στόλο των πανάκριβων αυτοκινήτων τους και άλλοι τα πανάκριβα κοσμήματα που έχουν σε θυρίδες.

Όλα αυτά ενώ ο μέσος μισθός στην Ουκρανία δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ. Πάντως, είναι πολύ αυτοί που θεωρούν ότι οι πολιτικοί τα δηλώνουν, για να τα ξεπλύνουν.

«Η Ουκρανία έχει αποφασίσει να κάνει αυτά τα σημαντικά βήματα και κάποιες φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έρευνες και σε δικαστικές διαμάχες. Αλλά φυσικά οι ουκρανικές αρχές θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, θα στηρίξει την Ουκρανία σε αυτά τα βήματα», τονίζει εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δηλώσεις δείχνουν ακόμα ότι πολλοί Ουκρανοί πολιτικοί προτιμούν να κρατούν τα χρήματα τους εκτός του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Όπως ο πρωθυπουργός Βόλντιμιρ Γκρόισμαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.