Διημερίδα για τον Βυζαντινό Απόστολο Κώνστα τον Χίο [βίντεο]

Επιστημονική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Χίο με θέμα: «Ο Απόστολος Κώνστας ο Χίος: Ο τέταρτος των Τριών». Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο Αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Κοραής» τη Παρασκευή 1 στις 18:00 με εναρκτήρια ακολουθία και χαιρετισμό του Μητροπολίτη κκ. Μάρκου και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11.00. Την Διημερίδα οργανώνει ο Χορός Ψαλτών Χίου με τη συμπαράσταση της Δ.Κ.Ι. Χίου «Κοραής».

Ει­ση­γη­τές- ομιλητές:
Γρη­γό­ρι­ος Στά­θης, Ο­μό­τι­μος Κα­θη­γη­τής του Πανε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών, Δι­ευ­θυν­τής του Ι­δρύ­μα­τος Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος.
Θω­μάς Α­πο­στο­λό­που­λος, Α­να­πλη­ρω­τής Κα­θη­γη­τής στο Τμή­μα Μου­σι­κών Σπου­δών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών.
Μι­χαήλ Στρουμ­πά­κης, Ε­πί­κου­ρος Κα­θη­γη­τής της Ι­στο­ρι­κής Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας της Πα­τρι­αρ­χι­κής Α­νώ­τα­της Εκ­κλη­σι­α­στι­κής Α­κα­δη­μί­ας Κρή­της.
Γε­ώρ­γι­ος Κων­σταν­τί­νου, Δρ. Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας στο Ι­ό­νι­ο Πα­νε­πι­στή­μι­ο.
Γρη­γό­ρι­ος Α­να­στα­σί­ου, Δρ. Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας στο Πα­νε­πι­στή­μι­ο Α­θη­νών – Ε­πι­στη­μο­νι­κός συ­νερ­γά­της του Ι­δρύ­μα­τος Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος.
Σέ­βη Μα­ζέ­ρα, Δρ. Βυ­ζαν­τι­νής Μου­σι­κο­λο­γί­ας στο Πα­νε­πι­στή­μι­ο Α­θη­νών – Δι­δά­σκου­σα στην Α­νω­τά­τη Εκ­κλη­σι­α­στι­κή Α­κα­δη­μί­α Βελ­λάς Ι­ω­αν­νί­νων.

Η Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου κ. Άννα Χαζίρη και από την οργανωτική επιτροπή της Διημερίδας ο Δάσκαλος Ψαλτικής-Διευθυντής Ψαλτών Χίου Τέχνης Ηρακλής Μαλανδρίνος και ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Γανιάρης μίλησαν στην κάμερα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Chiosin.gr για την επιστημονική διημερίδα.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή:chiosin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.