Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας “ξετρύπωσε” 4 μίνι καζίνο [φωτο]

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν χθες (13-10-2016) το βράδυ, σε Αθήνα και Νέα Σμύρνη Αττικής, τέσσερα καταστήματα, στα οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.
Σημειώνεται ότι σε ένα από τα καταστήματα είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα για την αποφυγή ελέγχων των Αρχών, καθώς η είσοδος σε αυτό πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε μόνο από μέσα, ενώ στον εξωτερικό χώρο είχε τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.
Επιπλέον, κατά την είσοδο των αστυνομικών σε άλλο κατάστημα, οι υπάλληλοι αυτού με τη χρήση ειδικού μπουτόν άλλαξαν ταυτόχρονα την πρόσοψη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την παραπλάνησή τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

paranoma_paignia_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
• είκοσι τρεις (23) πλήρης ηλεκτρονικοί υπολογιστές (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, κεντρική μονάδα),
• δύο (2) τραπέζια διενέργειας τυχερών παιγνίων με παιγνιόχαρτα,
• δεκαεπτά (17) δεσμίδες παιγνιόχαρτων,
• τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι λειτουργούσαν ως κεντρικές μονάδες διαχείρισης και ελέγχου (server),
• πέντε (5) κάμερες,
• χρηματικό ποσό 557,50 ευρώ,
• εξυπηρετητής διαδικτύου (router)
• ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν),
• έξι (6) σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις και
• διακόσιες είκοσι έξι (226) μάρκες για ποντάρισμα.
Επίσης, διαπιστώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. Ι.Κ.Α. κ.λπ.), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Τα κατασχεθέντα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών.
Οι συλληφθέντες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.