Διευκρινίσεις από δικηγόρο των Κούρδων που αφίχθησαν στην Παναγιά

Με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ για την άφιξη στη νήσο Παναγιά των Οινουσσών ,τεσσάρων Τούρκων πολιτών κουρδικής καταγωγής, δημοσιεύουμε επιστολή του δικηγόρου τους κου Λευτέρη Μπλάτζιου.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

“Αγαπητέ κ. Τερζή,
ως γνωστόν είχαμε μιλήσει τηλεφωνικώς για την υπόθεση των 4 Κούρδων που συνελήφθησαν στην νήσο Παναγιά Οινουσσών πριν από ένα μήνα περίπου όταν και δικάσθηκαν από το Μονομελές Πλημ/κείο Χίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα. Με χαρά δέχθηκα να σας ενημερώσω για την εν λόγω υπόθεση και να σας μεταφέρω τους ισχυρισμούς των εντολέων μου δεδομένου ότι δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η διάδοσή τους μέσω των ΜΜΕ με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών. Επειδή θεωρώ το επάγγελμά σας λειτούργημα και χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης και σεβασμού μου οφείλω να σας ενημερώσω ότι έτσι όπως διατυπώθηκε το εν λόγω άρθρο ενοχλήθηκα αφάνταστα από τα εξής:
Πρώτον, δεν έλυσα τη σιωπή μου μετά από ένα μήνα. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα πριν από ένα μήνα όταν και μιλήσαμε μετά το πέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου. Κατά τη συζήτησή μας όσα σας μετέφερα δεν αποτελούν απόρρητα δεδομένα καθόσον σας μετέφερα όσα ακούσθηκαν και ισχυρίστηκαν οι 4 Κούρδοι κατηγορούμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου σε δημόσια συνεδρίασή του. Μου προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε το εν λόγω άρθρο ένα μήνα μετά τα γεγονότα και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο για την γείτονο χώρα, ήτοι την εβδομάδα διεξαγωγής δημοψηφίσματος και
δεύτερον, σε πολλά σημεία του άρθρου σας τοποθετείτε δηλώσεις μου εντός εισαγωγικών. Επειδή εύκολα μπορεί κάποιος να παρερμηνεύσει τη χρήση των εισαγωγικών και να θεωρήσει ότι όσα βρίσκονται εντός αυτών αποτελούν προσωπικές μου αντιλήψεις και πεποιθήσεις σας δηλώνω ρητώς ότι πρόκειται για τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων που εξέφρασαν οι ίδιοι κατά τη δίκη τους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσωπικές μου απόψεις.
Κατόπιν πάντων των προεκτεθέντων παρακαλώ όπως προβείτε στην διευκρίνηση των εν λόγω ζητημάτων με την δημοσίευση της παρούσας επιστολής μου.
Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να σας δώσει δύναμη στο δύσκολο έργο σας”.

Με εκτίμηση
Λευτέρης Μπλάτζιος
Δικηγόρος

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στον Αδιάκριτο:

«Θύματα του παρακράτους Ερντογάν οι συλληφθέντες στη νήσο Παναγιά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.