“Διαρροή” εμπιστευτικών επιστολών στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Την ήδη ενισχυμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα για διαρροές πληροφοριών αλλά και επιστολών στον Τύπο, «διανθίζει» ακόμη ένα περιστατικό. Αυτή τη φορά, εμπιστευτικές επιστολές οι οποίες δόθηκαν σε μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ δια χειρός, φιγουράρισαν την επόμενη μέρα στον Τύπο.

Καλά ενημερωμένες πηγές του sigmalive.com ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της ΚΟΕ σχετικά με τις σπατάλες που έγιναν κατά τη διάρκεια των Αγώνων Μικρών Κρατών, που είχε διοργανώσει η Κύπρος το 2009, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιστολή αυτή δεν είναι η τελική επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η «χρυσή» διοργάνωση των ΑΜΚΑ

Η ΚΟΕ, ζήτησε επιπλέον χρήματα από το Υπουργείο Παιδείας για την εν λόγω διοργάνωση, με το αιτιολογικό ότι είχαν ξοδευτεί αρκετά λεφτά για τους ΑΜΚΑ.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η ΚΟΕ, παρόλο το έλλειμμά της, διέθετε απόθεμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία προχώρησε στη σύνταξη της επιστολής αυτής τον περασμένο Νοέμβριο, βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι η ΚΟΕ παρόλο που είναι εγγεγραμμένη ως ιδιωτικό σωματείο λάμβανε λεφτά από το κράτος. Βάσει νόμου, ο Γενικός Ελεγκτής δύναται να διεξάγει έλεγχο σε οποιοδήποτε ιδιώτη ο οποίος λαμβάνει λεφτά από το κράτος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.