Διαλέξεις σε Αττική & Ναύπλιο για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν προχθές (29-11-2016), από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο ενημερωτικές διαλέξεις σε Αττική και Ναύπλιο, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Λυκείου Καπανδριτίου «Καλλίστρατος» και του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και κατά τη διάρκεια τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους – απειλές που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Ομιλητές ήταν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέπτυξαν θεματολογίες που αφορούσαν:
• στη διάρθρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποστολή και τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσει η Υπηρεσία,
• στις μορφές διαδικτυακών εγκλημάτων,
• στο φαινόμενο του Cyberbullying,
• στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,
• στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου και
• στα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαλέξεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων, που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους – απειλές του διαδικτύου, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, αλλά και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.