Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε ο υφ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το μεσημέρι παρακάθησε στην πατριαρχική τράπεζα όπου τον προσκάλεσε σε γεύμα ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Στην συνάντησή τους στο πατριαρχικό γραφείο, όπου ήταν παρών ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης, μητροπολίτες του οικουμενικού θρόνου και οι συνεργάτες τού υφυπουργού που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ο Οικ. Πατριάρχης καλωσόρισε τον κ. Κουίκ και συνέχισε:

«Χαιρόμαστε γιατί ένας παλιός φίλος, πολύ παλιός φίλος από την αρχή της πατριαρχίας μου έφτασε σε αυτό το ζηλευτό επίπεδο. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας και την υπερηφάνεια σας. Δεν ήταν μικρότερο το πόστο που είχατε παρά τω πρωθυπουργώ μέχρι πρόσφατα, αλλά ως υφυπουργός Εξωτερικών με αυτήν την αρμοδιότητα είναι κάτι διαφορετικό. Θα βοηθήσετε όλο το ποίμνιο, γιατί όλος ο απόδημος ελληνισμός, αν εξαιρέσουμε την Αφρική, είναι όλοι υπό τον Οικουμενικόν Θρόνον. Έτσι θα έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο, στον οποίο θα μπορούμε να πούμε τα προβλήματα των ποιμνίου μας και να τα επιλύουμε».

Ο κ. Κουίκ ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε: «Ήτανε για μένα πολύ σημαντικό και επιλογή μου, αν και είθισται οι αναλαμβάνοντες θέση στην πολιτικά ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, υπουργοί, υφυπουργοί, πρώτα να επισκέπτονται την Κύπρο, επέλεξα να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Και το γεγονός, τολμώ να πω η φιλιά και ο αμέριστος σεβασμός μου στο πρόσωπο σας, δίνει μια ιδιαίτερη σημασία για τον εσωτερικό μου κόσμο. Εξάλλου εσείς έχετε δώσει το όνομα της κόρης μου».

Σε δηλώσεις που έκαναν από κοινού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο άντρες μετά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας για τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο κ. Κουίκ όταν ακόμη ήταν νέος δημοσιογράφος είχε ζητήσει από τον Πατριάρχη να τού παραχωρήσει συνέντευξη με θέμα την Ίμβρο.

«Έχουμε αμοιβαία επικοινωνία, εκτίμηση και αγάπη. Τώρα που αναλαμβάνει τον απόδημο ελληνισμό εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως θα είναι χρήσιμος για το ποίμνιον μας σε όλο τον κόσμο, εκτός από την ήπειρο της Αφρικής, η οποία ανήκει δικαιοδοσιακά στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεργάζεται με τους απανταχού αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους αρχιεπισκόπους μας και τους μητροπολίτες μας για το καλό του αποδήμου ελληνισμού. Με αυτή την βεβαιότητα χαιρετίζω και τον διορισμό του σε αυτό το πόστο», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.